Supă-cremă de roșii coapteValentina Georgescu 11.10.2021

Ingrediente:

3 morcovi( mici );

1/4 țelină;

2 cepe( mici );

3 căței de usturoi;

sare;

6 frunze de busuioc ( proaspăt ) - tocat mărunt;

Frunze verzi de ceapă ( de la 1 fir de ceapă verde ) - tocate mărunt;

2 linguri de sos sweet chilli;

1 ardei capia;

10 roșii mari;

4 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare:

Coacem roșiile și ardeiul capia (în cuptor) și în același timp punem la fiert morcovul, țelina, ceapa.

După ce roșiile și ardeiul s-au copt, le decojim și le punem în blender împreună cu legumele pe care le-am fiert (scurse înainte ), uleiul de măsline, usturoiul, sosul sweet chilli. Compoziția astfel obținută o punem pe foc. Adăugăm busuioc, ceapă verde, sare ( dacă mai este nevoie ) și o lăsăm să dea în foc o singură dată. Putem servi supa cu pâine integrală (stropită cu ulei de măsline, garnisită cu ierburi de provence, pe care așezăm o felie de mozzarella și o băgăm la cuptor pentru 5-7 minute, la 200 de grade Celsius).

Poftă bună,dragilor!

De același autor