Tacos cu guacamole Valentina Georgescu 20.03.2019
Ingrediente:
- 6 tortilla / 6 lipii
- 3 bucăţi de lime
- 2 căni de salată iceberg / mix de salată
- 1/4 linguriţă de piper cayenne
- 1/2 linguriţă de chimion
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/4 linguriţă de sare
- 1/3 cană de porumb fiert (la conservă)
- 1 cană de fasole roşie (la conservă)
- 1/4 ceapă roşie (tocată mărunt)
Guacamole:
- 2 avocado copţi (decojiţi şi tocaţi cubuleţe)
- Zeama de la 1 lime
- Zeama de la 1/2 lămâie
- 1/2 ceapă roşie (tocată mărunt)
- 1 căţel de usturoi (zdrobit)
- 6 roşii cherry tocate mărunt
- 1/4 linguriţă de sare
- 1/2 legătură de coriandru sau pătrunjel (tocat mărunt)
Preparare:
Într-un bol zdrobim avocado cu ajutorul unei furculiţe, până când acesta devine uşor cremos. Adăugăm roşii, ceapă roşie, pătrunjel /coriandru, zeamă de lime, zeamă de lămâie, sare, usturoi şi amestecăm.
Într-o tigaie pregătim umplutura pentru tacos. Punem ulei de măsline, ceapă, fasole roşie, porumb, sare, piper cayenne, chimion, zeamă de la 3 lime şi lăsăm pe foc pentru aproximativ 5-6 minute.
Încălzim tortillas / lipiile într-o tigaie, câteva secunde pe fiecare parte.
Asamblăm fiecare tortilla cu guacamole, umplutura şi salata iceberg / mix de salată. Opţional putem adăuga sos chilli.
Poftă bună, dragilor!
Facebook: Vale’s kitchen
Canal de youtube Valentina-Alexandra: https://www.youtube.com/channel/UCPY8F7UvCS6kS5czfQS6hEg
Zile de post: 1-27 aprilie
Dezlegare la peşte: 21 aprilie (+ Duminica Floriilor)