Tacos cu guacamole Valentina Georgescu 20.03.2019

Ingrediente:

  • 6 tortilla / 6 lipii
  • 3 bucăţi de lime
  • 2 căni de salată iceberg / mix de salată
  • 1/4 linguriţă de piper cayenne
  • 1/2 linguriţă de chimion
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 1/3 cană de porumb fiert (la conservă)
  • 1 cană de fasole roşie (la conservă)
  • 1/4 ceapă roşie (tocată mărunt)

Guacamole:

  • 2 avocado copţi (decojiţi şi tocaţi cubuleţe)
  • Zeama de la 1 lime
  • Zeama de la 1/2 lămâie
  • 1/2 ceapă roşie (tocată mărunt)
  • 1 căţel de usturoi (zdrobit)
  • 6 roşii cherry tocate mărunt
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 1/2 legătură de coriandru sau pătrunjel (tocat mărunt)

Preparare:

Într-un bol zdrobim avocado cu ajutorul unei furculiţe, până când acesta devine uşor cremos. Adăugăm roşii, ceapă roşie, pătrunjel /coriandru, zeamă de lime, zeamă de lămâie, sare, usturoi şi amestecăm.

Într-o tigaie pregătim umplutura pentru tacos. Punem ulei de măsline, ceapă, fasole roşie, porumb, sare, piper cayenne, chimion, zeamă de la 3 lime şi lăsăm pe foc pentru aproximativ 5-6 minute.

Încălzim tortillas / lipiile într-o tigaie, câteva secunde pe fiecare parte.

Asamblăm fiecare tortilla cu guacamole, umplutura şi salata iceberg / mix de salată. Opţional putem adăuga sos chilli.

Poftă bună, dragilor!

Facebook: Vale’s kitchen

Canal de youtube Valentina-Alexandra:  https://www.youtube.com/channel/UCPY8F7UvCS6kS5czfQS6hEg

 

Zile de post: 1-27 aprilie

Dezlegare la peşte: 21 aprilie (+ Duminica Floriilor)

De același autor