Tagliatelle din spanac cu ciuperci Valentina Georgescu 09.11.2020

Ingrediente:

- 100 g tagliatelle din spanac / orice tip de tagliatelle ( pe care le punem în apă clocotită, le lăsăm să fiarbă cât este indicat pe ambalaj și le scurgem. Atenție! Nu le clătim cu apă rece!)

- 7 frunze de busuioc proaspăt ( tocat mărunt);

- o roșie mare + 1/2 roșie mare ( blendate);

- un cățel de usturoi;

- 5 roșii cherry ( feliate pe din două);

- 3 ciuperci champignon ( tocate);

- o ceapă mică ( tocat[ mărunt);

- 2 linguri ulei de cocos;

- sare, piper ( după gust);

- parmezan.

Preparare:

Punem la încins uleiul de cocos, într-o tigaie, la foc mediu. Adăugăm ceapa cu puțină apă și o lăsăm să devină moale, translucidă. Adăugăm usturoiul pisat în mojar, roșiile date prin blender, ciupercile, sare, piper. Lăsăm pe foc până când ciupercile sunt gătite, adăugăm roșiile cherry și busuiocul tocat. Punem pastele peste sos și mai lăsăm pe foc 5 minute. Garnisim cu parmezan, busuioc tocat și e gata de savurat!

Zile de post: toate zilele de miercuri și vineri din lună

Facebook & Instagram: @valentinaalexandrav

Georgescu Valentina-Alexandra

De același autor