Tort cu morcov Valentina Georgescu 04.03.2022
Ingrediente blat:
-2 morcovi medii( dați prin răzătoarea mică);
-coaja de la o portocală;
-4 lingurițe de scorțișoară;
-6 linguri de nucă măcinată;
-350 ml lapte de migdale;
-2 linguri ulei de cocos;
-3 linguri sirop de arțar;
-zeama de la o portocală;
-1 lingură de praf de copt;
-8 linguri făină integrală de grâu (eu am folosit grâu întreg);
-4 linguri tărâțe de ovăz;
Preparare:
Într-un bol punem morcovii, coaja de lămâie, scorțișoara, laptele de migdale, uleiul de cocos, siropul de arțar, zeama de portocală. Amestecăm ingredientele cu o lingură. Adăugăm peste compoziție: nuca, tărâțele de ovăz, făina, praful de copt, apoi omogenizăm. Introducem compoziția într-o formă de tort și coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 30-40 minute. Când blatul este copt, îl lăsăm să se răcească și îl feliem în 2 părți.
Ingrediente cremă de lămâie:
-250 g caju crud ( hidratate cu 2-4 ore înainte să ne apucăm);
-3 linguri green sugar / 2 linguri sirop de arțar;
-zeama de la o lămâie;
-coaja de la o lămâie;
-2 linguri lapte de migdale;
Preparare:
Mixăm într-un blender toate ingredientele și apoi lăsăm crema la rece, în frigider, pentru o oră.
Ingrediente cremă de ciocolată:
-2 banane;
-2 linguri green sugar / sirop de arțar;
-4 linguri nucă (tocată mediu);
-50 g ciocolată topită vegană;
Preparare:
Mixăm ingredientele (cu excepția nucilor) în blender, iar la final adăugăm nuca, fără a mai mixa. Lăsăm crema la rece, în frigider, timp de o oră.
Asamblăm tortul și garnisim cu afine.
Să avețipoftă!
Facebook &Instagram: @valentinaalexandrav
Valentina Alexandra Georgescu