„Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul!” (Ps. 21, 30)

Tort cu morcov Valentina Georgescu 04.03.2022

Ingrediente blat:

-2 morcovi medii( dați prin răzătoarea mică);

-coaja de la o portocală;

-4 lingurițe de scorțișoară;

-6 linguri de nucă măcinată;

-350 ml lapte de migdale;

-2 linguri ulei de cocos;

-3 linguri sirop de arțar;

-zeama de la o portocală;

-1 lingură de praf de copt;

-8 linguri făină integrală de grâu (eu am folosit grâu întreg);

-4 linguri tărâțe de ovăz;

Preparare:

Într-un bol punem morcovii, coaja de lămâie, scorțișoara, laptele de migdale, uleiul de cocos, siropul de arțar, zeama de portocală. Amestecăm ingredientele cu o lingură. Adăugăm peste compoziție: nuca, tărâțele de ovăz, făina, praful de copt, apoi omogenizăm. Introducem compoziția într-o formă de tort și coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 30-40 minute. Când blatul este copt, îl lăsăm să se răcească și îl feliem în 2 părți.

 

Ingrediente cremă de lămâie:

-250 g caju crud ( hidratate cu 2-4 ore înainte să ne apucăm);

-3 linguri green sugar / 2 linguri sirop de arțar;

-zeama de la o lămâie;

-coaja de la o lămâie;

-2 linguri lapte de migdale;

Preparare:

Mixăm într-un blender toate ingredientele și apoi lăsăm crema la rece, în frigider, pentru o oră.

 

Ingrediente cremă de ciocolată:

-2 banane;

-2 linguri green sugar / sirop de arțar;

-4 linguri nucă (tocată mediu);

-50 g ciocolată topită vegană;

Preparare:

Mixăm ingredientele (cu excepția nucilor) în blender, iar la final adăugăm nuca, fără a mai mixa. Lăsăm crema la rece, în frigider, timp de o oră.

Asamblăm tortul și garnisim cu afine.

Să avețipoftă!

Facebook &Instagram: @valentinaalexandrav

 

Valentina Alexandra Georgescu

De același autor