Remedii naturale bibliceDr. Roxana Constantinescu 22.02.2017

Sfânta Scriptură ne face mai sănătoşi!

Cele mai vechi leacuri ale omenirii sunt menţionate chiar in Biblie, ele fiind preluate de medicina populară. Până astăzi au rămas pe lista celor mai eficiente remedii naturale. Iată câteva dintre ele:

ANASONUL este o plantă foarte parfumată, cu multiple acţiuni terapeutice. Seminţele, frunzele şi tulpina au efecte antibacteriene, antioxidante, calmante şi imunostimulatoare. Preparatele medicinale din anason au proprietăţi stomahice, carminative, eupeptice şi antispastice. Substanţele active din anason stimulează secreţiile glandelor salivare, gastrice şi intestinale, biliare şi mamare. Acţiunea asupra căilor respiratorii se concretizează în efectul expectorant de calmare a tusei. Este recomandat şi în insomnii.

ALOE VERA este o plantă cu frunzele ca de lance, ale cărei margini sunt în formă de dinte de fierăstrău care creşte în zonele cu climă blândă. În trecut era folosită la îmbălsămare şi ca parfum. Astăzi, gelul de aloe întăreşte sistemul imunitar şi are efecte antibiotic, antiinflamator şi antiseptic, care ajută la tratarea bolilor de piele, de exemplu: eczemele, psoriazis, în vindecarea arsurilor solare, prevenirea formării cicatricelor. Un consum regulat de aloe normalizează tranzitul intestinal, promovând sănătatea sistemului digestiv, ameliorează arsurile gastrice, are efect calmant asupra gingiilor şi tesuturilor bucale moi. Nutrienţii reprezentaţi de mineralele şi vitaminele din plantă ajută la menţinerea greutăţii corporale în limite normale, împiedicând îmbătrânirea celulară şi asigurând necesarul zilnic de energie.

IERBURILE AMARE sunt reprezentate de salata verde, unguraş,vetrice, cicoare, seminte de coriandru. Aceste ierburi au fost folosite preponderent ca produse alimentare. Poporul lui Israel a primit porunca să consume ierburile amare cu mielul de Paşte. Astăzi sunt folosite pentru a vindeca infecţiile tractului urinar, pentru îndepărtarea pietrelor de la rinichi, a retenţiei de apă, durerilor articulare şi gută.

SCORTIŞOARA este preţioasă pentru efectele uimitoare. Coaja este principala sursă pentru uleiul de scorţisoară, acesta fiind folosit pentru ungeri şi ca parfum. Astăzi este folosit pentru indigestie, îmbunătăţirea funcţiei cerebrale, reglarea glicemiei.

CHIMENUL este folosit de secole în Orient pentru vindecarea astmului, bronşitei, reumatismului, în colicile abdominale la copiii mici. Azi este folosit pentru bolile digestive, cardiovasculare, tulburări urinare, durerile de cap, sinuzită şi febră.

După cum observaţi, Biblia ne protejează sănătatea sufletului şi a trupului, cu singura condiţie de a fi citită.

 

 

De același autor