„În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea !” (Ioan 16, 33)

Crucea scoasă din peisaj01.09.2017

"Sunt scandalizat de magazinele Lidl care, pentru a vinde produse grecești, șterg de pe fotografiile cu Grecia o parte din peisajul și cultura acesteia ", ne-a scris Antoine, marți seara, pe site. "Vă las să vedeți fotografiile ", a adăugat el. Prima fotografie ne arată unul dintre cele mai frumoase peisaje din Grecia, aproape emblematic. Nu vorbim despre Acropolele din Atena ci de o bisericuță ortodoxă cu cupolele de un albastru intens care contrastează cu albul zidurilor sale și care se ridică pe o faleză din insula Santorini, o adevărată bijuterie a Mediteranei.

Este peisajul care a fost ales pentru a ilustra ambalajele din gama de produse grecești ERIDANOUS "Original Greek Product" ("Produs grecesc original"). Moussaka, iaurt, fistic sau chiar feta sunt vândute la Lidl cu această marcă și cu fotografia frumoasei biserici ortodoxe cu cupolele sale de un albastru intens. Dar un mic detaliu l-a indignat pe Antoine. Pe toate aceste ambalaje, așa cum ne arată într-o a doua imagine în care a încercuit toate acoperișurile, crucile au dispărut. Au fost șterse.

L-am întrebat pe purtătorul de cuvând al Lidl în legătură cu motivul ștergerii lor. "Evităm utilizarea simbolurilor religioase întrucât nu dorim să excludem nicio credință religioasă", ne-a răspuns reprezentantul administratorului german al lanțului de distribuție. "Suntem o firmă care respectă diversitatea și astfel se explică conceperea acestui ambalaj", a adăugat acesta. Putem să ne întrebăm în mod legitim în acest caz de ce serviciile de marketing ale grupului nu au optat direct pentru un peisaj fără monument religios.

Ca urmare a valului de indignare provocat de acest articol, grupul Lidl și-a prezentat scuze. "Intenția noastră nu a fost niciodată să șocăm. Noi evităm utilizarea simbolurilor religioase pe ambalajele noastre pentru a menține neutralitatea față de toate religiile. Dacă acest lucru a fost perceput diferit, prezentăm scuzele noastre persoanelor care au fost șocate ", a declarat purtătorul de cuvânt joi după amiază.

http://www.rtl.be/info/vous/temoignages/antoine-est-scandalise-lidl-a-retire-les-croix-du-paysage-grec-sur-ses-emballages-948607.aspx

sursa: rtl.be