“Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deșert” (pounca a III-a)
Dumnezeu e apolitic și niciodată de stânga, asta ar fi definiția completă. Observ cum liderii politici din toată lumea Îl folosesc pe Dumnezeu ca aliat al lor, de parcă ar fi membru de partid. În porunca a III-a se spune: “Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deșert”, totuși pare cea mai puțin respectată poruncă din Decalog.
citește articolul
”Să transpire banul în mâna ta până să îl dai!”
Mila este una din cele mai mari virtuți ale creștinului. Sfântul Grigore de Nyssa mărturisea că “mila este împreună-pătimirea iubitoare cu cei chinuiți de dureri.”
citește articolul
Europa respectă dreptul tuturor minorităţilor; dar minorităţile respectă dreptul celor cu care convieţuiesc?
Libertatea de exprimare fără a ofensa alte persoane … democraţie prin votul majorităţii …
citește articolul
Diamantul nu este, până la urmă, decât un cărbune bine șlefuit.
Auzisem de multe ori avertismentul Sfântului Apostol Pavel, “celui ce I se pare că stă neclintit, să ia aminte să nu cadă” (I Cor. 10, 12). Mi se părea interesant, desigur, gustul meu de lingvist era încântat de forma paradoxală și ușor ironică în care apostolul își îmbrăcase sfatul. Mai departe, nimic.
citește articolul
„Prin neputinţele altora ni se arată nevoile.”
Subiectul statutului orei de religie, organizarea acesteia - respectiv modul de înscriere la oră - a fost dezbătut vreme de câteva luni bune. Deocamdată religia nu se scoate din trunchiul comun, adică din rândul materiilor cu statut obligatoriu – aspect de care CCR nu se atinge, rămâne doar partea tehnică, organizatorică. S-a cerut părinţilor completarea cererilor care să confirme acordul lor pentru participarea copiilor la ore, majoritatea supunându-se astfel minorităţii!
citește articolul