Biserica Ortodoxă și arta stradală nu par să meargă mână în mână, dar o colaborare recentă între un artist stradal provincial și un preot ortodox a dovedit o excepție de la această regulă.
Luna trecută, un artist "Rimrus" din oraşul Volgodonsk, din sudul Rusiei, a observat că zidul care înconjura o biserică ortodoxă din oraşul său natal fusese acoperit de graffiti şi a decis să facă ceva.
citește articolul
Mirarea pare să-l fi părăsit pe omul modern, iar în locul profunzimii s-a instalat superficialitatea.
În ultima perioadă de timp se remarcă apetitul crescut pentru artă al întregii omeniri. Muzeele și galeriile se bucură de un număr spectaculos de vizitatori nu numai la expozițiile artiștilor consacrați, ci și la manifestările contemporanilor.
citește articolul
“Nimeni nu poate să slujească la doi domni!” (Matei 6, 24)
Dintotdeauna şi aproape pretudindeni boul a fost ţinut la mare cinste. Trudnic şi răbdător, blând şi puternic, boul i-a slujit omului secole de-a rândul, fără să îl dezamăgească. Dat exemplu de devotament în Scriptură (Isaia 1,3) şi evocat în două rânduri de Mântuitorul (Luca 13, 15, 14, 5), boul era sacrificat şi oferit ca jertfă sacră de către evrei, era venerat de către egipteni, asociat cultului fertilităţii de către daci - de unde şi capul de bour de pe vechea stemă a Moldovei, dar şi obiceiul boului „înstruţat” din ziua de Rusalii care încă se păstrează în satele transilvane.
citește articolul