Ingrediente:
Carne de vită superioară fără os 1100 gr, supă de oase 1500 ml, ulei 100 ml, morcovi 100 gr, păstârnac și rădăcină de pătrunjel 100 gr, rădăcină de țelină 100 gr, ceapă 100 gr, slănină crudă 100 gr, pastă de tomate 50 gr, vin roșu 100 ml, ciuperci proaspete 1000 gr sau conservate 500 gr, zahăr 20 gr, usturoi 25 gr, pipr 2 gr, sare 30 gr.
citește articolul
Trezește-te, popor subjugat şi nu-ți mai ancora nădejdea în cei străini de credință!
Este vremea schimbării. Sau, cel puţin, aşa ni se spune. Începutul cald de iunie pare a fi în ton cu siguranța multora că de acum va fi altcumva, va fi mai bine.
citește articolul
“Începutul a toată smerenia este negrăirea de rău a aproapelui, nici de față, nici în lipsă!” (Sfântul Antonie cel Mare)
O fostă campioană a gimnasticii românești a lansat de curând o carte care a stârnit multă vâlvă în lumea comentatorilor sportivi, apoi valuri de dispute în toată mass-media.
citește articolul
O sumă de zâmbete, de stări, de întrebări….
Latinii ne-au sugerat cu o precizie semantică uimitoare semnificația cuvântului aniversare (anniversarius), spunându-ne că revenind la noi înșine într-un moment anume al fiecărui an, adică atenți prin conștientă și efectivă întoarcere (versus, participiul trecut al lui a reveni, vertere) la un an (annus) precis, prin extensie, la ziua venirii noastre pe lume, o readucem și o retrăim acum în spațiul activ al conștiinței noastre temporale. Făcând astfel, readucem în memorie un eveniment esențial legat de noi înșine, ne bucurăm de realitatea și irepetatibilitatea acestei veniri personale în lume și ne aplecăm spre ea pentru a-i înțelege semnificația.
citește articolul