Port@le

Mărturia unui adolescent14.12.2017

O umbră uriaşă, de doi metri, stătea în colţul camerii şi mă privea...

Diavolii şi îngerii există. Ei sunt printre noi, chiar dacă noi nu realizăm. Diavolii vor încerca tot timpul să ne sperie, pe noi, oamenii, dar Dumnezeu nu îi va lăsa niciodată să ne rănească. Noi vom fi întotdeauna apăraţi de îngeri şi nu ar trebui să ne fie frică de ei.

citește articolul


Comandă specială de graffiti24.05.2017

Biserica Ortodoxă și arta stradală nu par să meargă mână în mână, dar o colaborare recentă între un artist stradal provincial și un preot ortodox a dovedit o excepție de la această regulă.

Luna trecută, un artist "Rimrus" din oraşul Volgodonsk, din sudul Rusiei, a observat că zidul care înconjura o biserică ortodoxă din oraşul său natal fusese acoperit de graffiti şi a decis să facă ceva.

citește articolul


Credit bancar12.04.2017

Imaginează-ţi că eşti pus în următoarea situaţie: printr-un concurs oarecare de împrejurări, ai câştigat dreptul ca o bancă să-ţi verse în cont în fiecare dimineaţă 86. 400 USD. Trebuie să respecţi două reguli:

ceea ce n-ai cheltuit într-o zi nu se adaugă la contul din ziua următoare ci se pierde,

citește articolul


RIO 2016: recorduri, lacrimi şi solidaritatePr. dr. Claudiu Băzăvan 06.08.2016

Jocurile Olimpice de la Rio, desfăşurate între 5 şi 21 august, au oferit numeroase imagini emoţionante cu cei peste 11 000 de sportivi participanţi. Au fost înregistrate recorduri mondiale şi olimpice, au fost obţinute victorii dramatice în ultimele secunde, s-au vărsat lacrimi de bucurie şi de dezamăgire.

M-au impresionat în mod special două momente, pe care le redau mai jos.

citește articolul