Pribeag și călător

Micro-testamentul monahiei DANIELASilviu Alupei 09.03.2021

■ La 01 februarie 2021, de ziua Înainte a Prăznuirii Dom­nului, la vârsta de 90 de ani, a ple­cat (la Cer) Maica Daniela, stareța Mănăstirii Vladimirești, din județul Galați (născută în comuna Liești, județul Galați, în 1930).

■ Ca reporter Conștiința, am participat la înhumarea acestei ero­ine a monahismului românesc post­belic, care a traversat – cu viața sa – trei dictaturi succesive, în plus de al Doilea Război Mondial, apoi se­ceta (1946-1947) și sărăcirea (je­fuirea) Țării de către armata de ocupație sovietică, dublată de bar­bara prigoană anti-religioasă…

citește articolul


În fața Lui zidurile cad!Georgiana Ionescu Iordache 12.05.2020

■ Primăvara lui 2020. Despre Locul Sfânt la un an distanţă de la minunata călătorie. Despre ce a urmat şi despre acum, despre noi şi rugăciune, despre învierea în simţiri şi mai ales în credinţă.

Învăţ să aflu că un interior fru­mos, curat, plin de iubire, poate controla un exterior atât de efemer, care în curând nu va conta. Nu asta ştim? Că în acel moment de aban­don din lumea fizică, moment ce tuturor ne este hărăzit, vom fi din nou pământ și ţărână. Ș va rămâne doar câte un suflet, pe care îl purtăm în timpul lumesc şi vom rămâne deci exact cu atât, şi asta poate însemna mult sau puţin, frumos sau urât, lumină sau întuneric, căci Dumne­zeu este Cel ce a lăsat să fim aşa cum suntem şi să putem alege cum vrem să fim.

citește articolul


”Învață-mă, Doamne, taina fericirii!”Georgiana Ionescu Iordache 27.09.2019

Pe urmele Mântuitorului   (partea a doua)

O nouă zi din călătoria magică pe care am ales-o cu un scop precis. Aici, pe pământul sfânt, fiecare loc redă frumos, imaginar, un adevăr de necontestat în care credem cu tărie: ”Tu ai venit pe pământ ca să aduci un munte de bucurie, iar noi, deschişi către chemarea Ta, Te urmăm pe Tine, Doamne! Îți cer şi eu să învăț  azi despre fericire, unde să o caut şi cum să o dobândesc!”

citește articolul