Port@le

Mărturie pentru viață02.04.2018

O tânără femeie a fost internată în spital pentru o simplă apendicită. Doctorii trebuiau să-i aplice gheață pe stomac – iar la sfârșitul acestor tratamente doctorii i-au sugerat să avorteze copilul. I-au spus că aceasta era soluția cea mai bună, deoarece copilul s-ar fi născut în mod sigur cu o infirmitate.

Dar tânăra și curajoasa femeie a decis să nu întrerupă sarcina, iar copilul s-a născut. “Acea femeie era mama mea, iar copilul aceea eram eu!”, mărturisește Andrea Bocelli, celebrul tenor italian. ”S-ar putea să fiu părtinitor, dar cred că pot spune că acea alegere a fost alegerea corectă. Și cred și sper că acest lucru le va încuraja pe acele mame, foarte numeroase, care se găsesc câteodată în situații dificile, în momente complicate ale vieții, dar care vor să salveze viața copilului lor.”

citește articolul


Un sportiv hrănește o țară28.02.2018

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, fost numărul unu mondial,  va deschide în țara sa un restaurant gratuit pentru persoanele fără adăpost și fără posibilități. El a precizat că ține să le mulțumească celor care l-au susținut.  «Vreau să redau Serbiei ceea ce Serbia mi-a dat ». Nu este prima unitate deschisă de jucătorul sârb. Acesta a inaugurat deja restaurantul « Novak » în 2009 în Belgrad și « Eqvita», un restaurant vegetarian deschis în Monte-Carlo în 2016, oraș în care locuiește familia sa. Noul restaurant propune o bucătărie ”de familie” care va oferi hrană oamenilor fără adăpost sau aflați în nevoi. Novak Djokovic și-a explicat demersul printr-un comunicat: ”Banii nu sunt o problemă pentru mine. Am câștigat destui bani cât să pot să hrănesc toată Serbia. Cred că oamenii merită acest lucru după tot sprijinul pe care mi l-au acordat. De ce hrană gratuită? Alimentația este combustibilul căruia îi atribui reușita mea. Din toate lucrurile pe care le-am experimentat în viața mea de sportiv, o alimentație sănătoasă este ceea ce m-a schimbat cel mai mult.” Impresionant gest din partea celui care era încă numărul 1 mondial cu un an în urmă și câștigător la Roland Garos. Într-adevăr, Djokovic are mijloacele pentru a veni în ajutorul celor aflați în nevoi, într-o țară care cunoaște în prezent grave dificultăți economice. El este încă, la ora actuală, tenismanul cel mai bine plătit din lume. A fost chiar primul jucător din istoria acestui sport care a depășit 100 de milioane de dolari anul trecut.

www.la-revue-de-presse.fr


Descrierea Mântuitorului făcută de către procuratorul Iudeei15.02.2018

„Este un bărbat cu o înfăţişare nobilă şi trăsături atât de frumoase şi care  exprimă atâta maiestuozitate, încât oricine Îl vede nu poate să nu Îl admire. Are părul de culoarea castanei coapte, iar de la nivelul urechilor până la umeri culoarea devine cea a pământului, doar că foarte strălucitoare. Îl poartă despărţit de la mijlocul frunţii, însă după obiceiul nazarieneilor“.

„Fruntea dreaptă şi senină, chipul fără urmă de riduri sau pete, cu o uşoară nuanţă de bronz. Nările şi buzele fără cusur. Barba la fel de deasă ca şi părul, nu prea lungă şi despărţită la mijloc. Ochii Săi serioşi te înfioară. Sunt ca razele soarelui, iar strălucirea lor nu îţi permite să I te uiţi drept în faţă.

citește articolul


Mărturia unui adolescent14.12.2017

O umbră uriaşă, de doi metri, stătea în colţul camerii şi mă privea...

Diavolii şi îngerii există. Ei sunt printre noi, chiar dacă noi nu realizăm. Diavolii vor încerca tot timpul să ne sperie, pe noi, oamenii, dar Dumnezeu nu îi va lăsa niciodată să ne rănească. Noi vom fi întotdeauna apăraţi de îngeri şi nu ar trebui să ne fie frică de ei.

citește articolul


Comandă specială de graffiti24.05.2017

Biserica Ortodoxă și arta stradală nu par să meargă mână în mână, dar o colaborare recentă între un artist stradal provincial și un preot ortodox a dovedit o excepție de la această regulă.

Luna trecută, un artist "Rimrus" din oraşul Volgodonsk, din sudul Rusiei, a observat că zidul care înconjura o biserică ortodoxă din oraşul său natal fusese acoperit de graffiti şi a decis să facă ceva.

citește articolul