„Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lăuda pe Domnul!” (Ps. 21, 30)

Praznicale

Clătite americaneValentina Georgescu 07.11.2019

De această dată vă propun un mic dejun proteic, ușor de preparat și sănătos. De asemenea este un înlocuitor sănătos pentru desert.

Ovăzul este una dintre cerealele bogate în vitamine și minerale, benefice pentru organism. Ca să înțelegeți cât de sănătoase sunt tărâțele de ovăz, trebuie să știți că 100 g de tărâțe de ovăz conțin: 62,5 g carbohidrați, 12,7 g proteine, 9,5 g grăsimi, fosfor, fier, vitamina B și vitamina E. Prin urmare, acești nutrienți au numeroase efecte benefice asupra corpului uman și anume:
- Tărâțele de ovăz au un aport caloric scăzut, dar oferă senzația de sațietate, grație conținutului ridicat de fibre, astfel ca veți consuma o cantitate mai mică de hrană.
- Ajută la detoxifierea organismului, pentru că acționează precum un laxativ natural.
- Scad nivelul de colesterol din sânge.
Ingrediente necesare pentru 5 miniclătite pufoase:
- 1 banană coaptă;
- 4 linguri de tărâțe de ovăz;
- 2 ouă;
- 3 linguri de miere (topping);
- fructe : coacăze / căpșuni / zmeură / afine / mure;
- o linguriță de ulei de cocos sau ulei de palmier
Mod de preparare:
Timp de 2 minute mixăm într-un blender banana, tărâțele de ovăz, ouăle. Punem tigaia la încins, la foc mediu, unsă cu puțin ulei de cocos / ulei de palmier, apoi adăugăm în tigaie, pentru fiecare porție de clătită - o lingură și jumătate de compoziție și îi dăm forma unei miniclătite – cu ajutorul lingurei sau ne folosim de o miniformă inelară (rezistentă la căldură) . Coacem miniclătita timp de câte 1 minut, pe fiecare parte.
La final adăugăm toppingul și fructele.
Să aveți poftă, dragii mei!
facebook: AlexandraV - @valentinaalexandrav
Instagram: valentinaalexandravale

Zile de post: toate zilele de miercuri și vineri din lună

Valentina Alexandra Georgescu


Sarmale în foi de viță-de-vie Valentina Georgescu 02.10.2019

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată din pulpă de pui sau 1 kg carne tocată din amestec de pulpă de pui și pulpă de curcan;
  • foi de viță-de-vie: 40 de bucăți (mari);
  • 4 linguri de pastă de tomate;
  • 4 linguri de ulei;
  • 3 linguri de cimbru;
  • 4 crenguțe de cimbru uscat;
  • 3 lingurițe de piper negru;
  • 2 linguri de boia de ardei dulce;
  • 1 pahar de vin alb sec;
  • sare;
  • 50 g orez, bob rotund;
  • 2 cepe albe mari, date prin răzuitoarea mică

citește articolul


Gomboti cu prune sau ”găluști cu prune”Valentina Georgescu 21.06.2019

Ingrediente pentru 18 gomboti:

  • 1 kg cartofi albi - vechi, spălaţi, pe care îi fierbem în coajă;
  • 7 linguri de zahăr pudră;
  • 9 prune întregi, din compot de prune (le tăiem pe jumătate şi le lăsăm la scurs cât timp pregătim aluatul);
  • 70 g unt;
  • 240 g pesmet auriu;
  • 120 g zahăr brun;
  • 1 praf de sare;
  • 90 g griş;
  • 270 g făină;
  • 3 ouă;
  • 1 lingură de ulei;
  • 1 lingură de scorţişoară măcinată

citește articolul


Pască cu aluat de cozonac şi brânză de vaci Valentina Georgescu 06.05.2019

Ingrediente pentru aluatul de cozonac ( toate sunt la temperatura camerei ):

  • 500 g făină pentru cozonac;
  • 2 gălbenuşuri;
  • 10 g drojdie uscată;
  • 50 g unt topit  ( când îl adăugăm în compoziţie acesta să fie la temperatura camerei, nu fierbinte! );
  • 250 ml lapte cald;
  • 130 g zahăr;
  • 50 ml ulei;
  • coaja de la o lămâie şi coaja de la o jumătate de portocală;
  • un praf de sare

citește articolul