„Vorba voastră să fie totdeauna plăcută, dreasă cu sare…” (Col. 4, 6)

Ridendo castigat mores

De la copii adunate18.10.2017

* "Dumnezeu se înțelege mai ușor cu copiii mici, că cei mici au suflet mai încăpător. La oamenii mari e o înghesuială de rele că nici n-ai unde să stai." (10 ani)

* “Călugării nu sunt așa de vorbăreți pentru că dacă îl lasă pe Dumnezeu să le vorbească toată ziua, ei s-au obișnuit să tacă mult, ca să-L asculte, că nu pot să-L întrerupă tocmai pe Dumnezeu." (8 ani)

citește articolul


Cum s-a amuzat Sfântul IlieSteluţa Chiriac 20.07.2017

Una din cele mai nostime scene din Vechiul Testament îl are protagonist pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, cel care înainte de a le demonstra conaţionalilor săi cine este Dumnezeul cel Viu şi Adevărat, se distrează copios pe seama aşa zişilor profeţi ai idolului baal. Episodul, consemnat la III Regi, 18, 22-40, dovedeşte că sfinţii nu sunt înzestraţi doar cu calităţi excepţionale, ci şi cu un inerent simţ al umorului.

Şi a zis Ilie către popor: „Prooroc al Domnului am rămas numai eu singur, iar prooroci ai lui Baal sunt patru sute cincizeci de oameni şi prooroci ai Aşerei patru sute. Daţi-ne doi viţei; el să-şi aleagă unul, să-l taie bucăţi şi să-l pună pe lemne, dar foc să nu facă, iar eu voi tăia bucăţi pe celălalt viţel şi-l voi pune pe lemne şi foc nu voi face. Apoi voi să chemaţi numele dumnezeului vostru, iar eu voi chema numele Domnului Dumnezeului meu.

citește articolul


O muscă proniatoare 28.06.2017

Câțiva ani în urmă, un preot vestit în predicarea cuvântului Evangheliei vorbea în bisericile din Londra, iar oamenii alergau cu miile să-l asculte. Aceste adunări erau însoțite și de o muzică religioasă minunată. Un meloman serios, dar și ateu neserios, s-a hotărât să meargă la sală să asculte doar muzica. De aceea își astupa urechile cu degetele, când începea predica. O muscă însă îl deranjă atât de insistent încât, pentru a o alunga de pe fața lui, fu silit să-și destupe urechea dreaptă. Chiar în clipa aceea el auzi următoarea frază: „Cel ce are urechi de auzit să audă”. Acest lucru i-a făcut atâta impresie iubitorului de muzică că și-a destupat și urechile și inima. Apoi s-a pocăit sincer, a crezut în singurul Mântuitor al păcatelor noastre – Iisus Hristos - și s-a mântuit.