Cooltura

Berlinala 2024: caleidoscop de stări și fapteDr.phil. Cătălina Ene Onea 04.03.2024

Prima zi a Berlinalei de după deschiderea oficială a Festivalului în data de 15 februarie 2024 am început-o într-un restaurant asiatic din vestul Berlinului. Având pofta de noodles chinezesc, mi-am comandat o porție și m-am așezat pe banca din fața localului, profitând de câteva raze de soare și de cele 15 grade anunțate în acea zi – o primăvară anticipată, un timp cald care avea sa fie în acord cu zilele din ce în ce mai fierbinți ale Berlinalei ce tocmai începea.

O apariție

citește articolul


„Când interculturalul devine palpabil” sau „Cum mi-am petrecut vacanța de vară” (I)Dr.phil. Cătălina Ene Onea 24.10.2023

Mi-am amintit de curând de primele teme de școală primite de obicei după încheierea vacanței mari: „Scrieți o compunere de o jumătate de pagină despre cum v-ați petrecut vacanța de vară”; și mă gândeam zâmbind, că, dacă aș fi pusă acum în postura aceasta, cu greu aș alege ce aspecte să menționez în doar jumătate de pagină, având în vedere că vara lui 2023 m-a îmbogățit cu o mulțime de experiențe și emoții (inter)culturale. Spre fericirea mea, rubrica de față îmi oferă cadrul perfect pentru a împărtăși mai pe larg cele trăite/descoperite/încercate/probate în ultimele luni, la Berlin, și nu numai.

Sunetul Botaniei și noaptea castelelor

citește articolul


Mariza sau eleganța muzicii fadoDr.phil. Cătălina Ene Onea 10.05.2023

„O furtună de sentimente: tristețe, dor de casă, fericire, viața însăşi... “

Simplitate. Rafinament. Trăire autentică. Un adevărat bun gust al unui fado la cel mai înalt nivel. Așa aș caracteriza în doar câteva cuvinte concertul interpretei de muzică fado recunoscute la nivel internațional, Mariza, revenită în 8 martie 2023 la Sala Palatului din București.

citește articolul