Cooltura

File de poveste personal Berlinala 2020 (II)Dr.phil. Cătălina Ene Onea 06.05.2020

■ A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti… Parcă în urmă cu secole, pe vre­mea când lumea încă mai râdea cu gura până la urechi în public, fără nicio mască de protecție, iar sălile de spectacole erau conside-rate sursă de energie, și nu doar focar de infecție, acum… două luni, a avut loc în capitala Ger­maniei o aniversare specială.

7 decenii de viață

citește articolul


Berlinala 2020 (I). O ediție a premierelorDr.phil. Cătălina Ene Onea 13.02.2020

Festivalul Internațional de Film de la Berlin ajunge în 2020 la cea de-a 70 ediție.  După ceremonia de decernare a Premiilor Oscar, cel mai important eveniment cinematografic la nivel mondial se va desfășura în capitala Germaniei între 20 februarie și 1 martie. Se anunță o ediție incendiară, care va fi marcată de multe premiere.

Câteva noutăți

citește articolul


Vis flamenco la PloieștiDr.phil. Cătălina Ene Onea 08.01.2020

Prendidos pe scena Filarmonicii „Paul Constantinescu”

V-ați întrebat deja care a fost cel mai bun lucru care vi s-a întâmplat anul acesta? Care este amintirea care vă va rămâne întipărită în minte? Momentul care stăruiește în suflet,  cu potențial să devină parte din tolba cu povești pentru urmași? Sau poate o simplă „întâmplare” care v-a înseninat chipul pentru o clipă?

citește articolul