„Nu este mai bună avuția decât sănătatea trupului.” (Isus Sirah 30, 16)

Sănătatea trupului

Cancerul de piele şi soareleDr. Roxana Constantinescu 19.06.2018

Nu lăsați lumina să se transforme în foc!

În ultimele decenii, incidenţa cancerului de piele a crescut îngrijorător de mult! Între 2-3 milioane de persoane sunt diagnosticate în fiecare an cu cancer de piele, dintre care 132.000 de persoane cu melanom în diverse stadii.

citește articolul


PARKINSON - O boală care ”loveşte” tot mai devremeDr. Roxana Constantinescu 18.05.2018

Boala Parkinson este o afecţiune progresivă a sistemului nervos, care determină tulburări în zona ariei cerebrale care controlează  mişcarea. Cele patru simptome principale ale bolii sunt: tremorul, rigiditatea, instabilitatea posturală, tulburări de echilibru şi coordonare. În majoritatea cazurilor, simptomele încep să apară după 50 de ani. Cu toate acestea, aprox. 5% din pacienţii care suferă de Parkinson au mai puţin de 40 de ani. Bărbaţii au un risc cu 50% mai mare decât femeile de a dezvolta această boală.

Maladia este cunoscută de sute de ani, însă abia în sec. XIX a fost denumită Parkinson, după medicul londonez James Parkinson care a raportat pentru prima dată simptomele bolii în anul 1817 sub denumirea de paralizie spastică. O persoană care suferă de această maladie are un nivel anormal de scăzut de dopamină în creier. Dopamina este generată de celulele cerebrale, însă experţii nu ştiu care este cauza care duce la moartea acestor celule. Atunci când nivelurile de dopamine sunt prea mici, oamenii îşi controlează mai greu mişcările. Dopamina este un neurotransmiţător implicat în transmiterea de mesaje către o parte a creierului care controlează coordonarea şi mişcarea. Factorii care pot influenţa apariţia acestei boli sunt:

citește articolul


Postul negru te poate salva!Dr. Roxana Constantinescu 03.04.2018

Mecanismele biocelulare ale postului negru precum şi procesele intime de la nivelul ţesuturilor susţin validitatea utilizării acestei terapii în bolile grave.

Postul negru modifică neurochimia cerebrală şi activitatea reţelelor neuronale în sensul optimizării funcţiei creierului şi a metabolismului energetic.

citește articolul