„Opriți-vă și cunoașteți că Eu sunt Dumnezeu!” (Psalmul 45, 10)

Credință și știință

CălătoriiFizician dr. Sabina Ene 11.07.2023

”Totul este creația lui Dumnezeu, care conține Duhul întreg, Duhul care dă viață rațiunii, îi dă frumusețe și forță.”

Ne pregătim de călătorie în fiecare zi, pentru a avea fundamentul psihologic necesar punerii în mişcare, într-o dinamică sui-generis a timpului liber. La fel se întâmplă şi atunci când ne alegem cărţile de citit, de studiat: ne pregătim de călătorie în devenirea noastră spirituală, într-o căutare permanentă a unor conexiuni care să realizeze o armonie între lumea lăuntrică şi cea din jurul nostru.

citește articolul


Îngerul din noiFizician dr. Sabina Ene 25.04.2023

”Conștienți sau nu, trăim printre îngeri încă din această viață”

Ghioceii, canale energetice de tandrețe, inundând azi lumea sufletelor, azi când pentru fiecare dintre noi, sufletul ne ține inima în mâini și călătorește cu ea, călăuzitor, către dimensiuni superioare, spre o grădină a raiului regăsită.

citește articolul


RitmuriFizician dr. Sabina Ene 06.03.2023

”Îmbrățișarea este o poartă de trecere…”

Fiecare dintre noi dorește să înţeleagă realitatea în care trăieşte, o realitate dublă, fizică şi spirituală, în totalitatea ei, în unitate şi totodată diversitate, în sensul celor scrise de Heraclit, că din cele opuse rezultă cea mai frumoasă armonie.

citește articolul


Realitatea haricăFizician dr. Sabina Ene 08.12.2022

”Subiectele principale ale timpului nostru sunt iubirea şi fericirea, insule de sacru, tot ce ne-a rămas.” (Pascal Bruckner)

Icoana Iisus Hristos- Pantocratorul din înalta cupolă a bisericilor ne amintește mereu, privindu-ne, că I s-a dat toată puterea în cer și pe pământ. ”Puterea, atât în cer cât și pe pământ, este iubirea până la Înviere și dincolo de ea. Trebuie să  iubești până  îl faci să învieze încă din viață pe cel pe care îl iubești” (Părintele Ion Buga).  Iubirea încape toată doar în viața veșnică, într-un univers haric.

citește articolul