„Opriți-vă și cunoașteți că Eu sunt Dumnezeu!” (Psalmul 45, 10)

Credință și știință

Îngerul din noiFizician dr. Sabina Ene 25.04.2023

”Conștienți sau nu, trăim printre îngeri încă din această viață”

Ghioceii, canale energetice de tandrețe, inundând azi lumea sufletelor, azi când pentru fiecare dintre noi, sufletul ne ține inima în mâini și călătorește cu ea, călăuzitor, către dimensiuni superioare, spre o grădină a raiului regăsită.

citește articolul


RitmuriFizician dr. Sabina Ene 06.03.2023

”Îmbrățișarea este o poartă de trecere…”

Fiecare dintre noi dorește să înţeleagă realitatea în care trăieşte, o realitate dublă, fizică şi spirituală, în totalitatea ei, în unitate şi totodată diversitate, în sensul celor scrise de Heraclit, că din cele opuse rezultă cea mai frumoasă armonie.

citește articolul


Realitatea haricăFizician dr. Sabina Ene 08.12.2022

”Subiectele principale ale timpului nostru sunt iubirea şi fericirea, insule de sacru, tot ce ne-a rămas.” (Pascal Bruckner)

Icoana Iisus Hristos- Pantocratorul din înalta cupolă a bisericilor ne amintește mereu, privindu-ne, că I s-a dat toată puterea în cer și pe pământ. ”Puterea, atât în cer cât și pe pământ, este iubirea până la Înviere și dincolo de ea. Trebuie să  iubești până  îl faci să învieze încă din viață pe cel pe care îl iubești” (Părintele Ion Buga).  Iubirea încape toată doar în viața veșnică, într-un univers haric.

citește articolul


Dacă iubirea ar fi stăpânit totul Fizician dr. Sabina Ene 21.06.2022

”Dumnezeu nu a produs o lume gata făcută, ci a făcut ceva mai inteligent: o lume capabilă să se producă singură”

Plecând de la formularea plastică a Sfântului Apostol  Pavel: “ţinând adevărul in iubire” (Efeseni 4,15),  Sfântul  Ioan Gură de Aur a încântat și încântă  și astăzi,  peste secole,  credincioșii  creștini  și nu  numai, cu interpretarea lecției de iubire.

citește articolul