„Opriți-vă și cunoașteți că Eu sunt Dumnezeu!” (Psalmul 45, 10)

Credință și știință

Realitatea haricăFizician dr. Sabina Ene 08.12.2022

”Subiectele principale ale timpului nostru sunt iubirea şi fericirea, insule de sacru, tot ce ne-a rămas.” (Pascal Bruckner)

Icoana Iisus Hristos- Pantocratorul din înalta cupolă a bisericilor ne amintește mereu, privindu-ne, că I s-a dat toată puterea în cer și pe pământ. ”Puterea, atât în cer cât și pe pământ, este iubirea până la Înviere și dincolo de ea. Trebuie să  iubești până  îl faci să învieze încă din viață pe cel pe care îl iubești” (Părintele Ion Buga).  Iubirea încape toată doar în viața veșnică, într-un univers haric.

citește articolul


Dacă iubirea ar fi stăpânit totul Fizician dr. Sabina Ene 21.06.2022

”Dumnezeu nu a produs o lume gata făcută, ci a făcut ceva mai inteligent: o lume capabilă să se producă singură”

Plecând de la formularea plastică a Sfântului Apostol  Pavel: “ţinând adevărul in iubire” (Efeseni 4,15),  Sfântul  Ioan Gură de Aur a încântat și încântă  și astăzi,  peste secole,  credincioșii  creștini  și nu  numai, cu interpretarea lecției de iubire.

citește articolul


Categoriile temporale dominante - ”Întinerim pe măsură ce înaintăm în timp”Fizician dr. Sabina Ene 10.05.2022

La noi, anul acesta, primăvara a venit devreme și a plecat târziu,  un “periplu al timpului’ însumând aproape patru luni, spre bucuria noastră și totodată un vis.Și Primăvara e belalie ca în  Ion  Barbu și răpusul ei câine Fox rămâne în amintire spre aducerea cu drag aminte și niște frumoase păsări cu pene albe și negre (niște coțofene)  își fac cuib în tuia noastră din grădină; le privesc cum împletesc nuielele cuibului meșteșugit pintre ramurile arbustului.  Se spune că păsările își fac cuib pe proprietatea unui om bun, cu suflet frumos și Dumnezeu îl ajută.

Cuprinși de ziua a opta

citește articolul