„Opriți-vă și cunoașteți că Eu sunt Dumnezeu!” (Psalmul 45, 10)

Credință și știință

Adevăruri stranii - Despre Teoria supercorzilorFizician dr. Sabina Ene 15.12.2020

"Încă n-a cunoscut pe Dumnezeu cel ce nu se minunează de Dumnezeu” (Sfântul Isaac Sirul)

Omul modern ar dori să domine în chip absolut timpul și să-l cuprindă în ochiuri de timp activ, intercalate cu clipe de răgaz, de meditație, de contemplare, de experiențe acumulate și interiorizate, în care să aibă loc întâlnirea armonioasă dintre disciplinele care studiază lumea noastră, în întregul ei; discipline care se înrudesc prin dorinţa de a aduce la lumină adevărul, cunoașterea prin credință și cunoașterea prin știință, și care ne fac pe noi, creștinii, să înţelegem că „amândouă sunt înnobilate prin aceea că vin de la Dumnezeu, sunt daruri ale Duhului Sfânt” (Părintele Galeriu).

citește articolul


Adevărul lucrurilorFizician dr. Sabina Ene 22.10.2020

La alungarea din rai, căzând în lume, omul a întâlnit o altă realitate. Pentru că în univers sunt mai multe niveluri de realitate, academicianul Basarab Niculescu scria în volumul intitulat Noi, particula și lumea că și în noi trebuie de asemenea să existe  mai multe niveluri de realitate, ca să putem înțelege universul în întregul lui.

Hartă pentru minte

citește articolul


ComplementaritateFizician dr. Sabina Ene 28.07.2020

Sufletul omului  încearcă  mereu  să  intre  în armonie  cu o parte din frumusețea Creației, într-o complementaritate aidoma ca între undă și corpuscul, ca între trup și suflet...

Viața, mereu surprinzătoare

citește articolul


ConstanteFizician dr. Sabina Ene 07.05.2020

“La originea Creației nu există hazard, ci o ordine cu mult superioară tuturor celor pe care noi putem să ni le imaginăm” (Brandon Carter)

O  zi frumoasă îmi intră  pe  fereastră,  cu  o izbucnire  de  senin în vârful copacilor,  ca  o  cupolă  a  zilelor  ce  vor veni și,  parcă un pot să cred că suntem  la  mijlocul primăverii,  al  înfloririi ei,  înțelegând că iarna a trecut nebănuit de repede.

citește articolul