„Opriți-vă și cunoașteți că Eu sunt Dumnezeu!” (Psalmul 45, 10)

Credință și știință

CoerenţăSabina Ene 31.07.2017

În timpul rugăciunii, pe substanța timpului se poate scrie cu lumina de laser.

În ultima perioadă, vremea a avut un comportament sinusoidal: ploaie, canicula, ploaie, caniculă... Cel puţin frecvenţa să fie accesibilă, ne spunem, pentru ca organismul să se poată adapta şi să ne rugăm să nu mai fie inundaţii. Domnul să aibă grijă de noi!

citește articolul


Universul unitar Sabina Ene 23.06.2017

Toate scările universului fizic sunt legate unele de altele.

Ca să ne ajute să înţelegem o treaptă  din învăţătura creştină  şi importanţa rolului libertăţii interioare a omului, Părintele Nicolae Steinhardt a explicat printr-un  comentariu scurt  spusele Sfântului Isaac Sirul: “nu huliţi spunând că Dumnezeu e drept, cuvânt la prima vedere paradoxal şi scandalos, în fapt, profund ortodox şi adevărat şi neavând de ce ne sminti.

citește articolul


Cunoaşterea ca darSabina Ene 02.03.2017

Cu cât înaintezi în cunoaştere, cu atât te minunezi de frumuseţea creaţiei.

Milostenia, virtutea care ne apropie cel mai mult de divinitate şi pe care trebuie să o cultivăm toată viaţa, are etape de manifestare diferite: "Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce ești."(Părintele Arsenie Boca)

citește articolul


Cunoaşterea şi sentimentul religiosSabina Ene 16.02.2017

„Ştiinţa începe să părăsească teoria hazardului şi să bată la porţile Raţiunii transcendente.” ( J. Guitton)

În cadrul cunoașterii, știința și religia sunt unite în descoperirea adevărului, ca doi plămâni prin care un organism sănătos respiră.

citește articolul