„Opriți-vă și cunoașteți că Eu sunt Dumnezeu!” (Psalmul 45, 10)

Credință și știință

Energie şi rugăciuneFizician dr. Sabina Ene 07.09.2017

Din această zi, din această oră, din acest minut să-L iubim pe Dumnezeu mai presus de toate!

Depinde de fiecare dintre noi dacă, de-a lungul vieţii, avem nevoie de un timp mai mare sau mai mic, ca să înţelegem că existenţa noastră este un dar al iubirii lui Dumnezeu, o minune a Creaţiei, în totalitatea ei, în unitatea şi totodată diversitatea lumii- coincidentia oppositorum, în sensul celor scrise de Heraclit: “cele opuse se acordă şi din cele discordante rezultă cea mai frumoasă armonie”.

citește articolul


CoerenţăFizician dr. Sabina Ene 31.07.2017

În timpul rugăciunii, pe substanța timpului se poate scrie cu lumina de laser.

În ultima perioadă, vremea a avut un comportament sinusoidal: ploaie, canicula, ploaie, caniculă... Cel puţin frecvenţa să fie accesibilă, ne spunem, pentru ca organismul să se poată adapta şi să ne rugăm să nu mai fie inundaţii. Domnul să aibă grijă de noi!

citește articolul


Universul unitar Fizician dr. Sabina Ene 23.06.2017

Toate scările universului fizic sunt legate unele de altele.

Ca să ne ajute să înţelegem o treaptă  din învăţătura creştină  şi importanţa rolului libertăţii interioare a omului, Părintele Nicolae Steinhardt a explicat printr-un  comentariu scurt  spusele Sfântului Isaac Sirul: “nu huliţi spunând că Dumnezeu e drept, cuvânt la prima vedere paradoxal şi scandalos, în fapt, profund ortodox şi adevărat şi neavând de ce ne sminti.

citește articolul


Cunoaşterea ca darFizician dr. Sabina Ene 02.03.2017

Cu cât înaintezi în cunoaştere, cu atât te minunezi de frumuseţea creaţiei.

Milostenia, virtutea care ne apropie cel mai mult de divinitate şi pe care trebuie să o cultivăm toată viaţa, are etape de manifestare diferite: "Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce ești."(Părintele Arsenie Boca)

citește articolul