„Ochii Domnului spre cei drepţi şi urechile Lui spre rugăciunea lor.” (Ps. 33, 14)

Focus

FENOMENUL TÂRGU OCNA – Locul nașterii de sfințiSilviu Alupei 08.03.2022

18 februarie 2022 – 70 de ani de la martirizarea lui Valeriu Gafencu

Foştii detinuţi politici care au pătimit alături de „Sfântul închisorilor” au depus, încă din 1996, la Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, un dosar cu mărturii despre sfinţenia vieţii lui Valeriu Gafencu, cerând canonizarea acestuia.

citește articolul


PANDEMIE, ADICŢII ŞI ALTE MALADII – văzute prin ochiiSfinţilor PărinţiSilviu Alupei 22.10.2021

Mediatizăm o încercare excepţională, salutară (de pionierat) a unui reputat cleric-universitar de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Bucureşti de a problematiza şi actualiza elemente de doctrină evanghelică şi patristică la început de Mileniu III, pentru viaţa creştinului (şi din Vestul capitalismului, şi din Estul post-comunismului), marcată de „era pandemismului”.

Părintele prof.univ. Emanoil Băbuş (dascăl de „Istoria Bisericii Universale” şi preot la Biserica „Sf. Ilie-Gorgani” din Capitală) a trecut printr-un „RMN de 10 Tesla” (!) sufletul „omului digital”, confruntat cu „Marea Resetare Tehnologică”, cu „Pandemia COVID-19”, cu „noua normalitate”...

citește articolul


Vremurile de START-PARUSIE în predicile lui Nil DorobanţuSilviu Alupei 13.10.2021

-        Pofeţiile martirului anticomunist Nil DOROBANŢU (1920-1977) se adeveresc pe an ce trece, pe zi ce trece!

-        Încă un sac de manuscrise – redactate cu litere de... sânge, în amară prigoană, sub regimul NKVD-KGB-Securitate-PCR – au fost recent tipărite la Editura „Floarea de april” (2021) de Asociaţia Nicolae D. (Nil) Dorobanţu (www.nildorobantu.ro).

citește articolul


CREŞTINUL AUTENTIC DE ASTĂZI – UN MARTIR ÎN DEVENIRESilviu Alupei 16.08.2021

-  „Această carte este mărturisirea mea, ca preot ortodox, în aceste vremuri tulburi, pricinuite de apariţia acestui virus – COVID 19, care a fost creat în mod special, ca să lovească în credinţa religioasă a oamenilor din zilele noastre” (pag. 7).

-  „Vremurile apocaliptice pe care le trăim cu toţii în prezent nu ne sperie, căci sunt doar un început de cernere a credinţei” (pag. 7).

citește articolul