„Ochii Domnului spre cei drepţi şi urechile Lui spre rugăciunea lor.” (Ps. 33, 14)

Focus

Apocalipsa și Antihristul în opera lui Nil DOROBANȚU (I)Silviu Alupei 10.11.2020

■ După „Vremurile de PRE-PARUSIE” (subiect abordat constant în revista noastră, între 2018- 2020) iată-ne ajunși în cele de „START-PARUSIE” (conform percepțiilor unor creștini sensibili față de mersul apocaliptic al lumii de azi).

■ Între 1957-1977, preotul-monah Nil (Nicolae) Dorobanțu a redactat sub cumplită prigoană bolșevică, mii de pagini cu caracter apologetic și omiletic, o adevărată operă teologică testamentară.

citește articolul


Bolșevism, fascism și... pandemism în secolul XXIEugen Cojocaru 28.08.2020

  • Avântul liberal și democratizator al anilor ’60-’70, inițiat de formidabila epocă a luptei tinerilor americani, denumită Flower Power, a venit și cu (inițial) bine-intenționata political-corectness.
  • Va fi abuzată, din anii ’90, prin politica establishment-ului de dezavuare a majorităților și instigare (divide et impera!) a minorităților contra lor și între ele.
  • Aparent nici o legătură cu noile știri (apărute odată cu „pandemismul” actual) din Statele Unite despre o „mișcare” de distrugere a statuilor unor personalități care s-au făcut vinovate de „rasism” ori tangențial cu așa ceva...
  • Însă: Nimic nu e întâmplător - lecție dată de cel mai iubit și apreciat președinte american, Theodor Roosevelt, care continuă: „Dacă intervine ceva ce pare așa, a fost bine pregătit dinainte!” El a salvat (cu celebrul New Deal) țara de distrugerea la care au dus-o marile bănci de pe Wall-Street cu și după Marele Crash indus de ei pentru a produce căderea burselor și a acțiunilor, pe care ei le-au cumpărat, apoi, pe mai nimic!!
  • Un studiu bine documentat din anii 2000 a demonstrat cum au vândut, în zilele dinainte, pe bani foarte mulți, numeroase acțiuni și le-au re-cumpărat imediat după, pe mai nimic!! Înainte de Black Friday 1929, proprietățile și acțiunile de la bursa new-yorkeză erau într-un raport 70%/cetățeni - 30%/bănci.
  • După, s-a inversat: marii bancheri americani au „pus gheara” pe 75%, poporul sărăcind cumplit: sinucideri în masă (zeci de mii), șomaj 80%, populația făcea foame și murea că nu avea bani pentru medici și tratamente!

Acest „pandemism” ne-a „blagoslovit” cu niște „efecte” ciudat de asemănătoare: doar în primele 2,5 luni averea miliardarilor lumii a crescut cu 20%, în cifre absolute: 570 miliarde dolari! Acțiunile au căzut mult în acest timp și, dacă vom verifica, vom găsi aceleași „mișcări” ca în 1929: au vândut mult din ce va fi afectat „după”, cumpărând acțiuni la firme care vor câștiga: concerne farma, echipament sanitar etc. Au ei o „păsărică” atot-prevestitoare care le ciripește „viitorul”... Cine crede în „întâmplător” să fie „fericit” în compania lui Moș Crăciun, a Iepurașului de Paște și a Zânelor!

citește articolul


România în epoca post-creștinăSilviu Alupei 13.05.2020

Semnalul Arhiepiscopului Ioachim

  • După „AVERTISMENTUL Episco­pului vizionar” (P.S. Gurie Georgiu, nr. 153, iunie 2018), revista CONȘTIINȚA mediatizează „SEMNALUL Arhiepi­scopului realist”. „Trăim oare o epo­că POST-CREȘTINĂ?” – se întreba, în 2013, Arhiepiscopul IOACHIM GIO­SANU, într-o carte a sa, cu eseuri-la­ser, intitulată „Creștinismul abia în­cepe”.
  • Acum, la sfârșit de an 2018, în prag de prim CENTENAR și în peri­oada tristă a post-Referendumului, cugetările și constatările Arhiep­sicopului IOACHIM aduc lumină în creier și clarviziune în gândirea or­todoxă a secolului 21. Adică în vre­muri de PRE-PARUSIE, cum tot reite­răm în revista CONȘTIINȚA?

citește articolul


Mihai Eminescu și ADN-ul ființei neamului românescProf. univ. dr. Nicolae M. Constantinescu 03.03.2020

■ Sfârșitul celui de al doilea mileniu a consemnat o victorie uriașă a științei. S-a descoperit ca genomul uman este strict caracteristic fiecărei ființe, adică ADN-ul fiecărui individ este irepetabil. Deci, cel puțin la nivel genetic suntem unicate, așa încât vânturata teorie a egalității dintre oameni și-a găsit în sfârșit adevărata semnificație: există doar o egalitate de șanse, în rest nimeni nu poate fi înlocuit de altă persoană cu aceleași calități.

■ Unicitatea ființei umane era de fapt dovedită de mult prin unicitatea amprentelor digitale, la care s-au adăugat între timp unicitatea biochimică a omului: nu există două compoziții identice ale laptelui matern.

citește articolul