Focus

Papa, Luther și Max Weber – brand-urile Europei descreștinateSilviu Alupei 18.07.2019

  • PUTEREA POLITICĂ  l-a invitat pe Papa Francisc în țara noastră și l-a primit cu tot protocolul cuvenit unui șef de stat.
  • Puterea Religioasă din România (în cazul de față, Sfântul Sinod al BOR) l-a primit regește pe Papa, fără teama de a pierde credincioși ortodocși sau atei români, ispitiți de „brandul Vaticanului”.
  • Ce a câștigat catolicismul european în Transilvania? Ce a pierdut Ortodoxia românească în Transilvania? Iată două întrebări pentru fundamentaliștii ortodocși, dar și pentru ecumeniștii catolici din România post-comunistă.
  • Ca jurnalist ortodox, am anticipat ofensiva catolicismului european în România, în urmă cu 13 ani, în revista „LEGEA ROMÂNEASCĂ” –publicație a Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, Bihorului și Sălajului (an XVII, nr. 4, octombrie – decembrie 2006), prin documentarul intitulat „Cu sau fără Ortodoxia Românească?”.
  • „Nimic nou sub soare!” – vorba Ecleziastului. Însă un remember, în acest sens, ni se pare util pentru comunitatea ortodoxă –comunitate isterizată la paroxism (mediatic, civil, social, politic și militar) de către oficinele KGB-iste, cu scopul de a se declanșa în România un „război religios”, dorit (în egală măsură) de Budapesta și de Moscova, cei doi dușmani sangvinari ai Neamului Românesc.
  • Vom observa că, în realitate, acest „război” se va duce în continuare – în plan ideologic, logic, spiritual, religios – între Ortodoxia românească, catolicismul european, neo-protestantismul american și ateismul de tip KGB, așa cum atenționam în articolul meu din anul 2006, cu trei luni înaintea integrării României în UE (1 ianuarie 2007).
  • Cu acordul preotului-publicist Ioan Alexandru Mizgan, fostul redactor-șef al revistei „Legea Românească” (în 2006), vom reproduce pasaje din acel articol dureros, cu conotații uimitoare pentru viața religioasă din România secolului XXI.

„ORTODOXIA – piatra din capul unghiului”

citește articolul


„Am ajuns la vorbele Mitropolitului!”Silviu Alupei 17.07.2019

■ Societatea românească postcomunistă (zis creștină) continuă să se joace cu focul – nu chiar cu focul Iadului, dar sigur cu flăcările Sodomei și Gomorei.

■ Luna iunie 2019 a fost marcată de evenimentele „L.G.B.T.T. – Mândria Lucifericilor”, generate de marșurile și demostrațiile A-NORMALILOR din Timișoara (prima săptămână), Cluj (a doua săptămână) și București (a treia săptămână).

citește articolul


Recunoștință Eroilor Reîntregirii NeamuluiSilviu Alupei 03.06.2019

■ „La Oituz s-a născut deviza lansată de Generalul Eremia Grigorescu <PE AICI NU SE TRECE!> și a fost păstrată până la sfârșitul beligeranței. Istoricii sinceri precum și generalii vechi ai Armatei române consider pe drept cuvânt luptele de la Oituz punctul-cheie al rezistenței Neamului Românesc. Au fost lupte sângeroase, comparabile cu cele de la Thermopile și Verdun, fără de care România ar fi fost ștearsă de pe mapamond”. (pr. Ic. Stavr. Drd. Simion Purice).

■ Sunt cuvintele, concluziile unui simplu preot de țară, Simion Purice, parohul de la Grozești – Oituz, oferite revistei CONȘTIINȚA, care au sintetizat toată drama neamului românesc, aflat în pericol de moarte atunci, în Marele Război, când inamicii atacau devastator pe Valea Siretului (la Mărășești) și pe Valea Oituzului.

citește articolul


Creştin-Democraţia – a treia cale!Silviu Alupei 30.05.2019

■ Ce şanse are Creştin-Democraţia din România să renască după eşecul guvernării Convenţiei Democratice din România (CDR), între 1997-2000 – eşec cauzat de infiltrarea cu succes a eşaloanelor II şi III ale PCR şi Securităţii (de tip KGB) în structurile Partidului Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat (PNŢCD)?

■ Liviu PETRINA, unul dintre fondatorii Democraţiei Creştine, în 1990, collaborator permanent al Seniorului Corneliu Coposu, crede – la venerabila sa vârstă de 79 de ani – că „întemeierea unui partid puternic, conservator, creştin-democrat radical, deplin ancorat în fiinţa Neamului Românesc, poate fi soluţia viabilă a ieşirii societăţii noastre post-comuniste din criza morală, blocajul politic şi dezastrul economic în care se află Ţara”.

citește articolul