„Ochii Domnului spre cei drepţi şi urechile Lui spre rugăciunea lor.” (Ps. 33, 14)

Focus

Vremuri de Pre-Parusie? - Identitatea de Sex-Rol: ofensivă New Age!Silviu Alupei 01.03.2019

  • Trei veşti au pus în alertă comunităţile creştine din România, la acest început de an: 1.Parlamentarii Franţei sunt pe punctul de a finaliza legea de schimbare a numelor de „mamă” şi „tată” în ... „părinte 1” şi „părinte 2”; 2.Legea „Parteneriatului civil” (care permite „căsătoria uni-sex”) a intrat în agenda Parlamentului României; 3.Ideologia aberantă a identităţii de sex-rol este ... împinsă spre aplicare sistematică în unităţile şcolare ale României.
  • Revista „Conştiinţa” a descoperit unul din documentele de bază ale fundamentării (zis „ştiinţifice”) pentru noua doctrină (parte din New Age) intitulată „IDENTITATEA DE SEX-ROL”.
  • Documentul (vezi facsimil şi foto), care va deveni bibliografie obligatorie pentru învăţătorii, profesorii, diriginţii, psihologii, pedagogii sistemului şcolar) se intitulează „IDENTITATEA DE SEX-ROL” – alchimia masculinităţii şi feminităţii. Autor este (incredibil!) un absolvent al Universităţii Bucureşti – Mircea Radu. Susţine că este psihoterapeut, psiholog clinician şi psiholog şcolar(!).
  • Lucrarea a apărut în 2017, la editura „Sper” – acreditată de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior (CNCSIS). Deci este vorba de o oficină a Statului Român care a tipărit o carte-document, patronată de CNCSIS-MEN şi girată drept „lucrare ştiinţifică” pentru fundamentarea (la fel de ... ştiinţifică!) a IDEOLOGIEI/IDENTITĂŢII DE SEX-ROL.

Sănătate psihică?

citește articolul


Centenarul lacrimilorSilviu Alupei 06.02.2019

■ Ora 00:01! Ziua 01 ianuarie 2019: România a intrat în a doua sută de ani a existenţei sale.

■ Această primă sută de ani a României – ca „stat oficial” pe harta Europei (în curs de... federalizare?) şi ca naţiune cu răspundere în istorie – conţine incredi­bile macro-evenimente, epoci cumplite şi regimuri politice aberante, specifice unui teritoriu de frontieră între două lumi: civilizaţia creştină a Vestului şi barbaria asiatică (islamică, bolşevică etc.) a Orientului.

citește articolul


„Noi unde suntem?”Carmen Daniela Negrean 01.02.2019

„Nici până acum nu s-a rezolvat problema reprezentării heraldice a românilor din Transilvania”.

La împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, se cuvine să privim în trecutul nostru istoric, să vedem cât de profundă și cât de puternică a fost lucrarea poporului român pentru a avea un stat național unitar.

citește articolul


Nevoia socio-politică de morală creştinăSilviu Alupei 10.12.2018

■ Juristul ing. Virgil Gabriel Păun, revoluţionar anticomunist în decem­brie 1989, este unul dintre fondatorii democraţiei creştine în România în 1990. Ca preşedinte al Fundaţiei „RE­DAREA ISTORIEI”, creştin-democratul Virgil Gabriel Păun a rămas singura voce anticomunistă care continuă să le strige în faţă românilor că în absenţa lustraţiei România va rămâne victima RESTAURAŢIEI cadrelor PCR şi ale fos­tei Securităţi.

■ Diagnosticul pus societăţii civile în 2009, deci după două decenii de post-comunism, ne permite azi, la ceas de Centenar, să vizualizăm rădăcinile de­zastrului moral, biologic, social şi eco­nomic (în plus de catastrofa politică) în care se zbate România.

citește articolul


România unită, anti-România, pseudo-România! Ce va urma?Silviu Alupei 07.12.2018

■ Astăzi, când ne prefacem că sărbătorim Centenarul, nu este român adevărat pe fața pământului care să nu se plângă, să nu-și strige disperarea atunci când se gândește la nenorocirea prezentului și la incertitudinea viitorului scumpei noastre Patrii, România.

■ Cele aproape trei decenii de post-comunism pun în lumină validitatea ana­lizelor și confirmarea avertizărilor publicate între 2000-2004 de inegalabilul gânditor politic creștin-democrat ION VARLAM (fost deținut politic, membru marcant al Diasporei românești din Paris, fost președinte al Uniunii Mondiale a Românilor Liberi).

citește articolul