Kerigma

Trei paşi către DumnezeuFr. Jonathan Hemmings 13.07.2018

Oricine ai fi, urmează aceste reguli şi te vei mântui !

Cineva l-a întrebat pe Părintele Antonie: “Ce trebuie să fac ca să-i fiu plăcut Domnului?” Înţeleptul i-a răspuns, “Ia seama la aceste lucruri: oricine ai fi, să ai mereu privirea atinţită la Domnul, în orice lucrare, să urmezi mărturia Sfintelor Scripturi, iar din locul în care trăieşti, să nu te îndepărtezi cu uşurinţă. Urmează aceste trei precepte şi vei fi mântuit.”

citește articolul


Sufletul și bolile luiFlorina Steliana Vasilescu 05.06.2018

”În esență, noi suntem creatorii bolilor pe care le dezvoltăm.”

Să recunoaștem că una dintre cele mai importante preocupări ale noastre este sănătatea. Sau, mai bine zis, lipsa ei, atunci când, din varii motive și sub diferite forme, ajungem să ne îmbolnăvim.  Nemulțumirile noastre cresc exponențial cu gravitatea diagnosticului, căutările abordează metode tehnice din ce în ce mai sofisticate – fapt lăudabil- dar uităm un lucru esențial: neglijăm cauza care a determinat apariția bolii. Aproape că nu stârnește în noi nici o curiozitate! Punem accent doar pe soluția de moment – pastila magică – pe care o folosim ca să redevenim activi și funcționali. Să reintrăm în program!

citește articolul


Sfinții ÎnchisorilorVlad Mușat 27.03.2018

”Fiecare celulă a devenit altar, fiecare perete icoană, fiecare victimă, sfânt.”

Ne apropiem cu sufletele contorsionate de sărbătoarea Învierii Domnului și poate că e necesar să ne amintim în aceste zile de Sfinții Închisorilor. Deși s-au scris nenumărate articole despre chinurile îndurate și martiriul lor, am senzația că românii încă nu conștientizează legătura creată între poporul nostru și Hristos. Fiecare deținut condamnat pe nedrept la Aiud, Pitești, Sighet și în alte locuri infernale, a repetat o parte din patimile Mântuitorului. Am citit cărți, am văzut documentare și mi se pare inimaginabil cum câteva ființe îndoctrinate au încercat mutilarea psihico-fizică a oamenilor de cultură a căror singură “greșeală” a fost credința. Zilnic ținuți în izolare, batjocoriți, terorizați psihic și totuși au refuzat “reeducarea”.  Fiecare celulă a devenit altar, fiecare perete icoană, fiecare victimă, sfânt.

citește articolul