”Dar dacă vremurile sunt urmarea atitudinilor noastre?"
Nu aș fi fost nimic din ceea ce sunt dacă n-aș fi avut drept rădăcini o familie. Am spus DA firescului pentru ca și nepoții mei să aibă aceeași luminată șansă. Posibila mea ignoranță sau eventuala mea comoditate i-ar fi putut costa pe ei fericirea de aici și mântuirea de dincolo. Așa că am ales să mărturisesc bunul simț și credința creștină în care am crescut. Și am crezut că mai toți apropiații mei vor gasi cu cale să facă la fel. Dar – surpriză! - n-a fost deloc așa!
citește articolul
Cum scopul vieții creștinului este sfințenia, iar educația, potrivit Sfântului Ioan Hrisostom, este „cuminecătura sfințeniei”, se înțelege câtă responsabilitate au părinții în formarea și instruirea copiilor. Educația începe în pântecele mamei, căci embrionul primește stimulii celei însărcinate și aceasta determină într-o mare măsură starea sa emoțională, sufletească. Ne propunem să ne apropiem cu mai multă atenție asupra acestei influențe care poate marca pe viață atitudinea, comportamentul copilului și al tânărului de mai târziu.
Micuțul ”vorbește” încă din pântece!
citește articolul
”Copiii se reazimă pe mintea părinților! “ (părintele Arsenie Boca)
citește articolul
Oricine ai fi, urmează aceste reguli şi te vei mântui !
Cineva l-a întrebat pe Părintele Antonie: “Ce trebuie să fac ca să-i fiu plăcut Domnului?” Înţeleptul i-a răspuns, “Ia seama la aceste lucruri: oricine ai fi, să ai mereu privirea atinţită la Domnul, în orice lucrare, să urmezi mărturia Sfintelor Scripturi, iar din locul în care trăieşti, să nu te îndepărtezi cu uşurinţă. Urmează aceste trei precepte şi vei fi mântuit.”
citește articolul
”În esență, noi suntem creatorii bolilor pe care le dezvoltăm.”
Să recunoaștem că una dintre cele mai importante preocupări ale noastre este sănătatea. Sau, mai bine zis, lipsa ei, atunci când, din varii motive și sub diferite forme, ajungem să ne îmbolnăvim. Nemulțumirile noastre cresc exponențial cu gravitatea diagnosticului, căutările abordează metode tehnice din ce în ce mai sofisticate – fapt lăudabil- dar uităm un lucru esențial: neglijăm cauza care a determinat apariția bolii. Aproape că nu stârnește în noi nici o curiozitate! Punem accent doar pe soluția de moment – pastila magică – pe care o folosim ca să redevenim activi și funcționali. Să reintrăm în program!
citește articolul