Kerigma

Cum am învățat să mă bucur - ”Șansa mea se numește Matei”Florina Steliana Vasilescu 17.04.2019

Într-o primăvară ce-și revarsă preaplinul de lumină și culoare n-ar trebui  să fim triști. Deloc! Grădinile își vestesc sevele ascunse în crengi de zarzări și caiși, lăsând ușor, spre poale, discret parfumul de narcise… Totul se vrea înnoit  și un freamăt viu ne caută cu brațe de lalele colorate și delicate buchețele de mărgăritar…Ce poate fi mai frumos? Doar sărbătoarea în sine a Învierii! Și, cu toate astea, în așteptarea ei,  la tot pasul vedem fețe triste, palide și împovărate, oglinzi ale unor suflete obosite.  Ne poticnim cu înverșunare, înregimentați  într-o permanentă și măcinătoare grijă, cu spaime în gând și în suflet alergăm, afectați de importante și răvășitoare probleme zilnice, ca niște bieți și jalnici irositori de oportunități…

De ce ne refuzăm fericirea?

citește articolul


Acuzăm mult, iubim puțin!Florina Steliana Vasilescu 17.12.2018

“Cine stăpâneşte peste mânie, stăpâneşte peste demoni!” (Gabriel Bunge)

Din clasele primare am păstrat în minte o povestioară a doamnei învățătoare – cea din care înțelegeam că vorbele odată rostite rămân împrăștiate în cele patru zări, precum fulgii bătuți de vânt și chiar dacă ai regreta rostirea lor, nu le mai poți în­toarce…

citește articolul


Radiografia unui popor suferindFlorina Steliana Vasilescu 18.10.2018

”Dar dacă vremurile sunt urmarea atitudinilor noastre?"

Nu aș fi fost nimic din ceea ce sunt dacă n-aș fi avut drept rădăcini o familie. Am spus DA firescului pentru ca și nepoții mei să aibă aceeași luminată șansă. Posibila mea ignoranță sau eventuala mea comoditate i-ar fi putut costa pe ei fericirea de aici și mântuirea de dincolo. Așa că am ales să mărturisesc bunul simț și credința creștină în care am crescut. Și am crezut că mai toți apropiații mei vor gasi cu cale să facă la fel. Dar – surpriză! - n-a fost deloc așa!

citește articolul


Buna dimineață a educațieiFlorina Steliana Vasilescu 20.09.2018

Cum  scopul vieții creștinului este sfințenia, iar educația, potrivit Sfântului Ioan Hrisostom, este „cuminecătura sfințeniei”, se înțelege câtă responsabilitate au părinții în formarea și instruirea  copiilor.  Educația începe în pântecele mamei, căci embrionul primește stimulii celei însărcinate și aceasta determină într-o mare măsură starea sa emoțională, sufletească. Ne propunem să ne apropiem cu mai multă atenție asupra acestei influențe care poate marca pe viață atitudinea, comportamentul  copilului și al tânărului de mai târziu.

Micuțul ”vorbește” încă din pântece!

citește articolul