Șansa fiecărui ceas03.11.2023

Odată, a intrat ucenicul său, Zaharia, la avva Silvan și l-a găsit în extaz, cu mâinile întinse spre cer. A închis ușa și a ieșit. Apoi s-a întors la ceasurile al șaselea și al nouălea și l-a găsit tot așa. La ceasul al zecelea a bătut iar, a intrat, l-a găsit liniștit și l-a întrebat: „Ce ai avut azi, părinte?”. El a zis: „Am fost bolnav, copile”. Dar ucenicul i-a îmbrățișat picioarele și i-a zis: „Nu te las până când nu-mi spui   ce-ai văzut”. Bătrânul îi zice: „Am fost răpit la cer și am văzut slava lui Dumnezeu. Am stat acolo până acum și acum am fost lăsat să mă întorc”.

A mai zis: „Vai de omul a cărui faimă îi întrece fapta”.

citește articolul


Maica Domnului, raza RaiuluiCarmen Elena Toader 01.11.2023

”Ea poartă dorurile noastre la porţile Raiului.”

Dintotdeauna mi-au plăcut dimineţile. Ȋnceputurile de taină ale lumii, mister şi meditaţie, lumini şi umbre. Ȋntregul cosmos se răsfrânge într-o dimineaţă. Dimineaţa din zâmbetul Mariei. Mântuirea noastră este dimineaţa din mormântul smuls din moarte prin suliţele solare ale Ȋnvierii. Totul freamătă, totul se bucură.

citește articolul


Pământul în care curge lapte, miere și mult sângeTraian Ionescu 31.10.2023

În ultimele săptămâni ați fost inundați de informații din mass-media cu privire la conflictul dintre Fâșia Gaza și Israel, cu termeni precum Palestina, teritoriul împărțit în două, susținerea Israelului de către SUA, disputele dintre arabi și evrei, fiecare grup având propria lor perspectivă și cerându-și drepturile. Conflictul israeliano-palestinian este unul dintre cele mai vechi și mai complexe conflicte din lume, cu rădăcini istorice și religioase profunde. În esența sa, este un conflict pentru teritoriu, pentru pământ și drepturi istorice. Conflictul în curs de desfășurare și cu final imprevizibil între statul Israel și palestinieni început la mijlocul secolului al XX-lea. În cele ce urmează, voi prezenta pe scurt contextul istoric al acestor două națiuni și motivele disputelor dintre ele.

Ținutul făgăduinței

citește articolul


A apărut nr. 215-216-217 august-septembrie-octombrie 2023

Din sumar:

Țara unde curge lapte, miere și sânge - Traian Ionescu

Nimic altceva! - pr. dr. Claudiu Băzăvan

O Clauză pentru o Cauză- Prof. Liliana Georgeta Lupoaie

Pinii Marmarei, Codrii Vlăsiei - Pr. Eduard Ioan Rădună

Într-o zi se va vorbi de noi - Prof. drd. Alina Greere

Precum un fulger care luminează totul în jur - Lorena Pastor

Ileana a Românei: de la Principesă la Monahie - Marina Cristina Rotaru

Când Interculturalul devine palpabil - Dr.phil. Cătălina Ene Onea

Paralelism - Sabina Ene

Cel mai profund sentiment - Constantin St. Dogaru

Șansa fiecărui ceas

Maica Domnului,raza Raiului - Carmen Elena Toader

Crap cu sos de vin roșu - Marian Paraschiv

PARTENERI