Răul atacă structurileConstantin St. Dogaru 10.09.2019

Răul se extinde. Ca un șarpe nevăzut încolăcit pe „pomul cunoașterii” el „virusează” omul, cultura, civilizația, valorile, mâncându-le dinăuntru; atacă structurile, temeiurile. Cum spunea un monah: de la ateizarea lumii prin ideologie, dar nereușită, diavolul speră în victoria lui prin demonizarea (satanizarea) omului. Cum? 1) prin intelect (rațiune) și 2) experiența religioasă. Pe primul îl zăpăcește prin relativism savant, prin democrație și liberalism ajunse la paroxism, pe al doilea prin formalism, ritualism (mecanicism religios), un fel de „feed-back” religios, prin necutremurare interioară.


Papa, Luther și Max Weber – brand-urile Europei descreștinateSilviu Alupei 18.07.2019

  • PUTEREA POLITICĂ  l-a invitat pe Papa Francisc în țara noastră și l-a primit cu tot protocolul cuvenit unui șef de stat.
  • Puterea Religioasă din România (în cazul de față, Sfântul Sinod al BOR) l-a primit regește pe Papa, fără teama de a pierde credincioși ortodocși sau atei români, ispitiți de „brandul Vaticanului”.
  • Ce a câștigat catolicismul european în Transilvania? Ce a pierdut Ortodoxia românească în Transilvania? Iată două întrebări pentru fundamentaliștii ortodocși, dar și pentru ecumeniștii catolici din România post-comunistă.
  • Ca jurnalist ortodox, am anticipat ofensiva catolicismului european în România, în urmă cu 13 ani, în revista „LEGEA ROMÂNEASCĂ” –publicație a Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, Bihorului și Sălajului (an XVII, nr. 4, octombrie – decembrie 2006), prin documentarul intitulat „Cu sau fără Ortodoxia Românească?”.
  • „Nimic nou sub soare!” – vorba Ecleziastului. Însă un remember, în acest sens, ni se pare util pentru comunitatea ortodoxă –comunitate isterizată la paroxism (mediatic, civil, social, politic și militar) de către oficinele KGB-iste, cu scopul de a se declanșa în România un „război religios”, dorit (în egală măsură) de Budapesta și de Moscova, cei doi dușmani sangvinari ai Neamului Românesc.
  • Vom observa că, în realitate, acest „război” se va duce în continuare – în plan ideologic, logic, spiritual, religios – între Ortodoxia românească, catolicismul european, neo-protestantismul american și ateismul de tip KGB, așa cum atenționam în articolul meu din anul 2006, cu trei luni înaintea integrării României în UE (1 ianuarie 2007).
  • Cu acordul preotului-publicist Ioan Alexandru Mizgan, fostul redactor-șef al revistei „Legea Românească” (în 2006), vom reproduce pasaje din acel articol dureros, cu conotații uimitoare pentru viața religioasă din România secolului XXI.

„ORTODOXIA – piatra din capul unghiului”

citește articolul


„Am ajuns la vorbele Mitropolitului!”Silviu Alupei 17.07.2019

■ Societatea românească postcomunistă (zis creștină) continuă să se joace cu focul – nu chiar cu focul Iadului, dar sigur cu flăcările Sodomei și Gomorei.

■ Luna iunie 2019 a fost marcată de evenimentele „L.G.B.T.T. – Mândria Lucifericilor”, generate de marșurile și demostrațiile A-NORMALILOR din Timișoara (prima săptămână), Cluj (a doua săptămână) și București (a treia săptămână).

citește articolul


Profanare de cruci și morminteMarian Scarlat-Ghițeanu 16.07.2019

  • La Valea Uzului, necuratul umblă cu saci menajeri şi lacăte pe poarta cimitirului.

„Trebuie să apărăm şi să cultivăm unitatea de credinţă şi neam, pentru a promova demnitatea poporului român în dialog şi cooperare cu celelalte popoare ale lumii.” – Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în anul Centenarului Statului Național Unitar

citește articolul

A apărut nr. 165-166, iunie-iulie 2019

Din sumar:

Fiul risipitor în turneu - pr. dr. Claudiu Băzăvan

Papa Francisc ne-a arătat făţărnicii - Gabriela Băducu

"Pe noi, nouă înşine redă-ne!" - Eugen Cojocaru

Patricienii părăsesc patria - Eduard Ioan Rădună

Pe urmele Mântuitorului (partea I) - Georgiana Ionescu-Iordache

Am ajuns la vorbele Mitropolitului - Silviu Alupei

Profanare de cruci şi morminte - Marian Scarlat-Ghiţeanu

Papa, Luther şi Max Weber - brand-urile Europei descreştinate - Silviu Alupei

V: Cupa deschisă spre cer. Mărturii despre Vasile Voiculescu - Florina Steliana Vasilescu

"Intercooltural" cucereşte Berlinul - Dr. phil. Cătălina Ene Onea

Pictorul lui Dumnezeu - Sabina Ene

Curs de recuperare a bucuriei de a fi - Teodora Moldovan

"Nu umbla cu cioara vopsită!" - Cosmin St. Georgescu

Gelozie - Monahia Zosima

Hrana zeilor - Dr.Roxana Constantinescu

Gomboti sau "găluşti cu prune" - Valentina Georgescu

Crucea din creştetul capului - Constantin St. Dogaru

"Rugaţi-vă ca să nu cădeţi în ispită!"

PARTENERI