Ce apostol alegem să fim?Vlad Mușat 29.04.2021

Se apropie Învierea Domnului și se amestecă sentimentele de tristețe, dacă ne gândim la patimi, cu cele de bucurie și speranță, dacă ne raportăm la Învierea Mântuitorului. Anul acesta pare că intrăm pe un făgaș normal. Sperăm ca prin respectarea regulilor și vaccinare (cine are recomandarea medicului, nu intru în detalii)  să scăpăm de acest dușman nevăzut care a intrat în viețile noastre. Să înălțăm o rugăciune pentru cei care nu mai sunt printre noi și să Îi mulțumim Celui de Sus că ne-a ferit de necazuri.

M-am gândit la un lucru în aceste zile, și anume  că Iisus Își poate găsi un apostol în fiecare dintre noi. Cred că fiecare are câteva trăsături comune cu cei care i-au urmat Fiului lui Dumnezeu. Fiecare apostol a avut marea lui importanță în istorie, dar îi vom pomeni pe cei mai prezenți în textele Evangheliei.

citește articolul


Actul de vindecare - viziunea medicului creştinProf. univ. dr. Nicolae M. Constantinescu 28.04.2021

  • Timp  de aproape 2.000 de ani, medicina a fost strâns legată de religie. Se poate spune chiar că la origine, medicina a fost sacerdotală, servită de oameni ai bisericii, care erau în acelaşi timp şi doctori.
  • Consider că a sosit momentul unei discuţii deschise,  de pe poziția unui medic creștin, privitoare la locul şi rolul Divinităţii în menţinerea şi dobândirea stării de sănătate, în asigurarea unei calităţi a vieţii, deci la  redefinirea actului medical ca un act sacru.
  • Într-adevăr, religia creştină a stabilit de la începuturi în Sfintele Scripturi şi în cărţile Sfinţilor Părinţi relaţia dintre Dumnezeu - ca energie necreată, credinţa în Dumnezeu şi actul de vindecare.
  • Apostolul şi Evanghelistul Luca, care a fost medic, declara: Și puterea Domnului se arată în tămăduiri”.
  • În ultimul deceniu am prezentat la televiziune şi în conferinţe în ţară fapte care atestă intervenţia divină în actul de vindecare. Am vorbit despre vindecările făcute de Iisus Hristos, despre vindecările făcute de Sfinții Apostoli şi de alţi Sfinţi, despre vindecările miraculoase făcute de lucruri sfinte, moaşte, de icoane făcătoare de minuni sau în locuri sfinte şi am încheiat cu o declaraţie fără echivoc:„Miracolul dumnezeiesc nu este prezent doar în vindecările miraculoase; el se vădeşte în orice act de vindecare, de recăpătare a stării de sănătate”.
  • Fără îndoială, credinţa bolnavului în ajutorul pe care-l va primi de la Dumnezeu pentru a se însănătoşi şi apoi încrederea lui în medic reprezintă primii paşi decisivi spre vindecare.

Unicitatea fiinţei umane, faptul că nu există doi indivizi identici, lucru dovedit la nivel genetic, biochimic, morfologic, fiziologic, comportamental şi patologic,  face ca şi căile de menţinere a sănătăţii trupeşti şi sufleteşti să fie specifice fiecărui om.

citește articolul


Ursul de Aur de la Berlin pentru noul film al lui Radu JudeDr.phil. Cătălina Ene Onea 23.04.2021

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, ajuns la cea de-a 71-a ediție, se desfășoară anul acesta, pentru prima oară în istoria sa, în două etape: prima etapă în luna martie, în format online, adresat criticilor și juriului de specialitate, a doua etapă în luna iunie, cu filme prezentate în cinematografe pentru publicul larg din Berlin (în condițiile în care situația de pandemie o va permite...). Decizia de a schimba formatul de până acum a Festivalului a venit, firește, tot pe fundalul pandemiei actuale, care, din păcate, și-a pus amprenta și pe tot ceea ce înseamnă eveniment cultural la nivel înalt. În acest context, pentru organizatorii Festivalului de Film de la Berlin, decizia de a „împărți”  festivalul a fost singura soluție pentru a putea păstra chiar și în condițiile vitrege actuale prezența sa în calendarul celor mai importante evenimente cinematografice ale anului.

Bucluc, nu glumă!

citește articolul

A apărut nr. 186-187, aprilie - mai 2021

Din sumar:

Maran atha! - pr. dr. Claudiu Băzăvan

Credință fără ABC? - Eduard Ioan Rădună

Viața care ne cuprinde - Gabriela Băducu

Actul de vindecare - viziunea medicului creștin - prof.univ.dr. Nicolae M. Constantibescu

Înviem sau o scăldăm? - Florina Steliana Vasilescu

Pandemonia, OMS-ul, Big Pharma - decimarea voită a seniorilor - Eugen Cojocaru

Arma bacteriologică și Neo-Marxismul - Profețiile martirului Nil Dorobanțu - Silviu Alupei

Nemurire și durere - Carmen Elena Toader

Ce apostol alegem să fim? - Vlad Mușat

Ursul de Aur de la Berlin pentru noul film al lui Radu Jude - Dr.phil. Cătălina Ene Onea

Semnificații - Sabina Ene

„Tu ești Fiul lui Dumnezeu Celui Viu!” - Constantin St. Dogaru

Învierea din peșteră

OMEGA 3-6-9 în prevenția bolilor  - Dr.Roxana Constantinescu

Lumină și speranță - Cosmin St. Georgescu

Drob de pui- Valentina Georgescu

PARTENERI