FEMEIA ŞI MAMA CREŞTINĂ – SUB ASALTUL NEO-MARXIŞTILOR!Silviu Alupei 27.07.2021

- Neo-marxiştii veacului din urmă, progresiştii atei, sataniştii globalişti şi corifeii New Age şi-au arătat adevăratele chipuri şi anul acesta (2021) în primăvară, când au lovit în statutul social al femeii, în condiţia morală şi biologică a mamei creştine, cu atacuri (oarecum voalate) asupra Maicii Domnului – ca simbol al maternităţii.

citește articolul


CONSTANTIN OPRIȘAN – SERAFIMUL TEMNIȚELOR COMUNISTEFlorina Steliana Vasilescu 26.07.2021

Recunosc deschis, am o mare slăbiciune (a se înțelege dragoste, recunoștință și admirație - toate la un loc) pentru martirii temnițelor comuniste. Poate și pentru că în copilărie am cunoscut un unchi din familia mea, medicul Costache Tache, despre care mult mai târziu am aflat că fusese la Canal 18 ani. Amintirea mea păstrează chipul unui om frumos, o frumusețe aparte, incluzând și depășind cu mult frumusețea fizică. Soția sa, medic pneumolog, l-a așteptat 18 ani fără să primească în acest răstimp vreun semn. Doar nădăjduia! Medic chirurg și profesor la facultatea de Medicină din Cluj, unchiul meu salvase viața unui coleg de celulă, operându-l acolo, cu minimele și rudimentarele mijloace  pe care le avea la dispoziție. Cel operat era Dl. profesor Georgescu, pe care     l-am văzut și eu ca elevă, pe holurile liceului I.L.Caragiale, pentru puțină vreme, înainte de a se pensiona.

Acel fel de frumusețe distinsă, naturală și plină de afecțiune mi s-a întipărit în suflet ca fiind un model. Copilul din mine recunoștea curățenia sufletescă și dragostea firească cu care ne înconjura dintr-o privire, ca într-o perpetuă mângâiere și cu o bucurie permanentă de a fi printre semeni. Părea venit din altă lume…

citește articolul


Răii necesariPr. dr. Claudiu Băzăvan 23.07.2021

Se înmulțesc și se întețesc atacurile împotriva Bisericii și a creștinilor. Un accident nefericit, un gest necugetat, un cuvânt neinspirat sunt încadrate în sfera faptelor abominabile și folosite instant ca muniție de război împotriva noastră. Defăimătorii așteaptă fremătând un pretext cât de mic pentru a-și alimenta ura, iar dacă nu se ivește, își aduc aminte sau inventează.

Paradoxal, condiția tot mai umilă de ”ciucă a bătăilor” în societate corespunde datelor Evangheliei și exigențelor  mântuirii. Istoria nu uită și nu minte: prigoana consolidează fundamentul Bisericii și întărește conștiința mărturisitorilor grație unui misterios resort susținut din interior de Hristos. Cei mai neînfricați mucenici din calendare au fost contemporani marilor persecutori. Dimpotrivă, liniștea îndelungată, pacea neclintită, confortul și privilegiile dăunează grav sănătății sufletești, moleșesc credința, adorm trezvia, înmoaie voința, sting entuziasmul mărturisitor.

citește articolul

A apărut nr. 188-189-190 Mai-Iunie-Iulie 2021

Din sumar:

Răii necesari - pr. dr. Claudiu Băzăvan

Când Dumnezeu se uită la fotbal - Vlad Mușat

Așa păstori, așa Biserică! - Gabriela Băducu

Cărțile  în agonie - Eduard Ioan Rădună

Constantin Oprișan -serafimul temnițelor comuniste - Florina Steliana Vasilescu

Femeia și mama creștină sub asaltul Neo-marxiștilor! - Silviu Alupei

Creștinul autentic de astăzi - un martir în devenie - Pr. prof. dr. Sava Bogasiu

Cărțile PLANDEMIEI

Discreția lui Dumnezeu - Carmen Elena Toader

Chipul celuilalt din timpul acesta - Nicușor Nacu

Terțul inclus sau paradoxul recunoașterii: ACASĂ - Dr.phil. Cătălina Ene Onea

Echilibru - Sabina Ene

Cât cer într-o colibă! - Constantin St. Dogaru

„Ca un dobitoc înaintea Ta...”

Mierea - Bucurie, gust, sănătate  - Dr.Roxana Constantinescu

De-a curmezișul drumului spre iad - Cosmin St. Georgescu

Quesadilla cu omletă și mozzarela- Valentina Georgescu


 

PARTENERI