"Știința fără conștiință este ruina sufletului" François Rabelais

Rezistăm doar cât mărturisimNicușor Nacu 02.09.2020

”Biserica nu a rezistat timpurilor prin duioșenii omiletice, ci prin reflecție și atitudine conjugate iubirii”

Participam în octombrie, 2019 la un seminar de filosofie a religiilor, după ce trăisem o experiență neplăcută, cu o săptămână în urmă, la un seminar consacrat identității creștine europene.

citește articolul


Vânzătorii de lozuri sfârșesc în sărăcieCosmin St. Georgescu 01.09.2020

  • Avem în noi atâta forţa păstrată încât fiecare suntem laşul propriilor energii latente.
  • Norocul este un cuvânt inventat de atei. Soarta noastră e hotărâtă de Dumnezeu.
  • Jocurile de noroc cu fabuloase câştiguri se defaimă prin vânzătorii de lozuri care niciodată nu ajung bogaţi, deşi presupusa comoară le trece prin mâini.
  • Ne considerăm ghinionişti dacă norocul nostru ni-l ia altcineva.

citește articolul


Bolșevism, fascism și... pandemism în secolul XXIEugen Cojocaru 28.08.2020

  • Avântul liberal și democratizator al anilor ’60-’70, inițiat de formidabila epocă a luptei tinerilor americani, denumită Flower Power, a venit și cu (inițial) bine-intenționata political-corectness.
  • Va fi abuzată, din anii ’90, prin politica establishment-ului de dezavuare a majorităților și instigare (divide et impera!) a minorităților contra lor și între ele.
  • Aparent nici o legătură cu noile știri (apărute odată cu „pandemismul” actual) din Statele Unite despre o „mișcare” de distrugere a statuilor unor personalități care s-au făcut vinovate de „rasism” ori tangențial cu așa ceva...
  • Însă: Nimic nu e întâmplător - lecție dată de cel mai iubit și apreciat președinte american, Theodor Roosevelt, care continuă: „Dacă intervine ceva ce pare așa, a fost bine pregătit dinainte!” El a salvat (cu celebrul New Deal) țara de distrugerea la care au dus-o marile bănci de pe Wall-Street cu și după Marele Crash indus de ei pentru a produce căderea burselor și a acțiunilor, pe care ei le-au cumpărat, apoi, pe mai nimic!!
  • Un studiu bine documentat din anii 2000 a demonstrat cum au vândut, în zilele dinainte, pe bani foarte mulți, numeroase acțiuni și le-au re-cumpărat imediat după, pe mai nimic!! Înainte de Black Friday 1929, proprietățile și acțiunile de la bursa new-yorkeză erau într-un raport 70%/cetățeni - 30%/bănci.
  • După, s-a inversat: marii bancheri americani au „pus gheara” pe 75%, poporul sărăcind cumplit: sinucideri în masă (zeci de mii), șomaj 80%, populația făcea foame și murea că nu avea bani pentru medici și tratamente!

Acest „pandemism” ne-a „blagoslovit” cu niște „efecte” ciudat de asemănătoare: doar în primele 2,5 luni averea miliardarilor lumii a crescut cu 20%, în cifre absolute: 570 miliarde dolari! Acțiunile au căzut mult în acest timp și, dacă vom verifica, vom găsi aceleași „mișcări” ca în 1929: au vândut mult din ce va fi afectat „după”, cumpărând acțiuni la firme care vor câștiga: concerne farma, echipament sanitar etc. Au ei o „păsărică” atot-prevestitoare care le ciripește „viitorul”... Cine crede în „întâmplător” să fie „fericit” în compania lui Moș Crăciun, a Iepurașului de Paște și a Zânelor!

citește articolul


Pâine curată lui HristosPr. dr. Claudiu Băzăvan 27.08.2020

„Dezgustat de prelungita malnutriție, Hristos a decis să Își revizuiască drastic meniul.”

■ Intrând în conflict cu autoritățile vremii, tipic pentru creștinii oricărei epoci, Sfântul Ignatie Teo­forul (†107) a fost declarat vino­vat, din principiu, și condamnat la moarte.

citește articolul

A apărut nr. 176-179, mai-august 2020

Din sumar:

Complicitate- pr. dr. Claudiu Băzăvan

Nu există gri - Vlad Mușat

Pâine curată lui Hristos - p. dr. Claudiu Băzăvan

Confesiuni din vremea pandemiei - Gabriela Băducu

Bolșevism, fascism și... pandemism în secolul XXI - Eugen Cojocaru

Prin jertfă spre sfințenie - Florina Steliana Vasilescu

Apocalipsa neiubirii - pecetluirea persoanei - Marian Scarlat Ghițeanu

Rezistăm doar cât mărturisim - Nicușor Nacu

Poveste cu acord(eon) - Dr.phil. Cătălina Ene Onea

Compementaritate - Sabina Ene

Și diavolul spune: „Fiți liberi!” - Constantin St. Dogaru

„Măcar să plând puțin!”

Vânzătorii de lozuri sfârșesc în sărăcie - Cosmin St. Georgescu

Rugăciune de taină- Carmen Elena Toader

Alungați răul din minte - Dr.Roxana Constantinescu

Plăcintă cu carne- Valentina Georgescu

PARTENERI