Provocarile zilei

Centenar OASTEA DOMNULUI – o mişcare salvatoare pentru Ortodoxia mileniului III - NAȘTEREA DIN NOUGeorgeta Liliana Lupoaie 30.03.2023

Ortodoxia a fost și este prigonită, iar vrăjmașii vor lupta împotriva ei, până la sfârșitul veacurilor. Domnul a știut la câte prigoane îngrozitoare va trebui să se aștepte Biserica Sa.

Până la ultima prigoană, pe care o va dezlănțui antihristul împotriva aleșilor lui Dumnezeu, în vremurile din urmă, în întreaga lume. (Apocalipsa 12, 9)

citește articolul


O iubire de care nu te poți săturaGabriela Băducu 09.12.2022

”Dacă viața noastră se limitează doar la ceea ce este palpabil, amărăciunea lumii ne va seca sufletele destul de curând.”

Federația Rusă a fost recunoscută deunăzi drept stat care sponsorizează terorismul și recurge la mijloace teroriste. Chiar dacă nu are forță obligatorie, conform rezoluției adoptată cu câteva zile în urmă de Parlamentul European, acțiunile invadatoare ale Rusiei în Ucraina sunt declarate acte de terorism și crime de război - sursa: www.europarl.europa.eu

citește articolul


Cu urechile astupateZosima Macarie 14.04.2022

”Războiul s-a ivit în lume pentru că noi nu-L auzim pe Dumnezeu și nici pe aproapele.”

Trăim vremuri haotice și pline de înșelare. Cu cât credem în certitudinile personale,  cu atât viața parcă ne arată că ne-am înșelat. Facem previziuni, pronosticuri de viață, ne certăm pe cuvinte, ne înghesuim fricos în norme și reguli ca să ne apărăm viața, existența, reguli făcute de oameni fără Dumnezeu, mânați de interese mărunte, ascunse și viclene. Ne tot întrebăm când se termină toate acestea și ne rugăm, deseori tot egoist și ipocrit, să revenim la o viață frumoasă și liniștită. Dar, oare, am avut-o?

citește articolul


Există scăpare: priviți cerul!Gabriela Băducu 11.03.2022

” Căci voi toți sunteți fii ai luminii și fii ai zilei, nu ai nopții, nici ai întunericului.”

Pretutindeni lumea freamătă. Libertatea, siguranța și sănătatea sunt preocupări care, voit ori nu, dau naștere unor situații care până de curând păreau greu de imaginat. În Austria autoritățile legislative au stabilit obligativitatea vaccinului anti-COVID pentru toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani, în timp ce în Grecia cetățenii care au împlinit 60 de ani sunt obligați să se vaccineze cu serul în cauză, în caz contrar fiind nevoiți să plătească o taxă lunară în cuantum de 100 euro.

citește articolul