Provocarile zilei

Cu urechile astupateZosima Macarie 14.04.2022

”Războiul s-a ivit în lume pentru că noi nu-L auzim pe Dumnezeu și nici pe aproapele.”

Trăim vremuri haotice și pline de înșelare. Cu cât credem în certitudinile personale,  cu atât viața parcă ne arată că ne-am înșelat. Facem previziuni, pronosticuri de viață, ne certăm pe cuvinte, ne înghesuim fricos în norme și reguli ca să ne apărăm viața, existența, reguli făcute de oameni fără Dumnezeu, mânați de interese mărunte, ascunse și viclene. Ne tot întrebăm când se termină toate acestea și ne rugăm, deseori tot egoist și ipocrit, să revenim la o viață frumoasă și liniștită. Dar, oare, am avut-o?

citește articolul


Există scăpare: priviți cerul!Gabriela Băducu 11.03.2022

” Căci voi toți sunteți fii ai luminii și fii ai zilei, nu ai nopții, nici ai întunericului.”

Pretutindeni lumea freamătă. Libertatea, siguranța și sănătatea sunt preocupări care, voit ori nu, dau naștere unor situații care până de curând păreau greu de imaginat. În Austria autoritățile legislative au stabilit obligativitatea vaccinului anti-COVID pentru toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani, în timp ce în Grecia cetățenii care au împlinit 60 de ani sunt obligați să se vaccineze cu serul în cauză, în caz contrar fiind nevoiți să plătească o taxă lunară în cuantum de 100 euro.

citește articolul


HOMONLINE şi FIINŢA POSTBIOLOGICĂ – VIAŢĂ ARTIFICIALĂ ŞI TRANSUMANISMSilviu Alupei 18.02.2022

  • Ceea ce ni se întâmplă din februarie 2020 încoace a fost profeţit nu doar teologic/religios, ci şi inginereşte/ştiinţific, înainte de lansarea  „plan-demiei Wuhan”.
  • Timp de doi ani (2020-2021) s-au publicat, sub diverse forme, anumite profeţii biblice/teologice (unele de-a dreptul zguduitoare) care se împlinesc „matematic” (cum ar spune părintele-martir Arsenie Boca) sau „milimetric” – potrivit scrierilor lăsate de ava Nil Dorobanţu, de părintele Iustin Pârvu, de părintele athonit (român) Dionisie Ignat, de Sfântul Paisie Aghioritul etc.
  • Există însă şi anticipări inginereşti, previziuni în plan tehnic/tehnologic, făcute de specialişti/experţi laici, cu sau fără viziuni religioase, asupra evoluţiei (involuţiei?!) omenirii secolului 21 către „post-adevăr”, „post-normalitate”.

„Viitorul tehnologic al fiinţei umane – FIINŢA POSTBIOLOGICĂ” este titlul unei lucrări anticipative, extraordinare, realizată de prof. univ. ing. Victor Emil Lucian de la Universitatea Politehnică Bucureşti. A fost publicată în anul de graţie 2019 la Editura Universitară (acreditată de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice).

citește articolul


Vino și la noi, Doamne! Gabriela Băducu 21.12.2021

„La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul. [...]În lume era și lumea prin El s-a făcut, dar lumea nu L-a cunoscut. Întru ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit.“ – Ioan 1, 1-11

Hăul se adâncește cu fiecare suflare paralizată de frica de contaminare. Pâcla deasă a confuziei se așterne cu multă greutate peste drumul cu privire la care odinioară nu existau ezitări, destinația fiind marcată cât se poate de clar. Betleemul își așteaptă acum gazdele, însă totul s-a schimbat.

citește articolul