Provocarile zilei

Viața care ne cuprindeGabriela Băducu 11.05.2021

”Furtuna pregătește cerul senin”

Chiar dacă pentru cei mai mulți pare că ne prăbușim, chiar dacă pentru cei mai mulți pare că acesta este începutul sfârșitului, chiar dacă pentru cei mai mulți pare că viețile noastre s-au schimbat radical și nu în bine, aceasta este oportunitatea de care aveam nevoie pentru a vedea, pentru prima dată totul clar și a fi recunoscători.

citește articolul


Nu ne mai batjocoriți credința!Gabriela Băducu 24.02.2021

„Să ne rugăm a primi harul curajului ori harul răbdării, adică pe cel mai adecvat câmpului de luptă pe care avem a face față răului și modului de provocare ales de Adversar.“ – Nicolae Steinhardt, Jurnalul Fericirii

Căutând o referință în bibliotecă, privirea îmi rămâne pe titlul „Mistuiri din vremea pandemiei“ și mă încearcă un sentiment ciudat: aș vrea să cred că pandemia a fost cândva, demult și totul a trecut. Pe de altă parte, îmi pare că toată nebunia abia acum a început. Trebuie să recunosc că pentru prima dată îmi este greu să aștern câteva rânduri pe hârtie, acum, când incertitudinea nu este nici pe departe gata de a fi clarificată, când parcă ne afundăm cu fiecare zi ce trece în cel mai întunecat abis pe care l-am putea imagina, când timpul pare că stă pe loc și ne sufocă cu angoasele, fricile noastre, dar mai ales cu aversiunea unuia față de altul.

citește articolul


Colind pentru DumnezeuGabriela Băducu 05.01.2021

”Să-I deschidem ușa sufletului și să lăsăm Pruncul să prindă viață în noi!”

„Interesant este faptul că în limba ebraică, Betleem se traduce prin Casa pâinii - „Eu sunt pâinea vieții.“ – Ioan 6, 48, iar în limba arabă prin sintagma Casa cărnii. Mai mult decât atât, prin expresia Sfinte Tare din cadrul imnului Trisaghion („Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte Fără de Moarte, miluiește-ne pe noi!“) se face referire la Fiul Lui Dumnezeu, la adevărul întrupării Sale, Dumnezeu S-a făcut om, a devenit palpabil, carne și oase, pentru fiecare dintre noi.“  Acestea sunt cuvintele părintelui, al căror ecou încă răsună în amintiri și prin care retrăiesc aceleași sentimente avute cu ceva timp în urmă, în biserica Nașterii Domnului din Betleem.

citește articolul


Pâine curată lui HristosPr. dr. Claudiu Băzăvan 27.08.2020

„Dezgustat de prelungita malnutriție, Hristos a decis să Își revizuiască drastic meniul.”

■ Intrând în conflict cu autoritățile vremii, tipic pentru creștinii oricărei epoci, Sfântul Ignatie Teo­forul (†107) a fost declarat vino­vat, din principiu, și condamnat la moarte.

citește articolul