Provocarile zilei

HOMONLINE şi FIINŢA POSTBIOLOGICĂ – VIAŢĂ ARTIFICIALĂ ŞI TRANSUMANISMSilviu Alupei 18.02.2022

  • Ceea ce ni se întâmplă din februarie 2020 încoace a fost profeţit nu doar teologic/religios, ci şi inginereşte/ştiinţific, înainte de lansarea  „plan-demiei Wuhan”.
  • Timp de doi ani (2020-2021) s-au publicat, sub diverse forme, anumite profeţii biblice/teologice (unele de-a dreptul zguduitoare) care se împlinesc „matematic” (cum ar spune părintele-martir Arsenie Boca) sau „milimetric” – potrivit scrierilor lăsate de ava Nil Dorobanţu, de părintele Iustin Pârvu, de părintele athonit (român) Dionisie Ignat, de Sfântul Paisie Aghioritul etc.
  • Există însă şi anticipări inginereşti, previziuni în plan tehnic/tehnologic, făcute de specialişti/experţi laici, cu sau fără viziuni religioase, asupra evoluţiei (involuţiei?!) omenirii secolului 21 către „post-adevăr”, „post-normalitate”.

„Viitorul tehnologic al fiinţei umane – FIINŢA POSTBIOLOGICĂ” este titlul unei lucrări anticipative, extraordinare, realizată de prof. univ. ing. Victor Emil Lucian de la Universitatea Politehnică Bucureşti. A fost publicată în anul de graţie 2019 la Editura Universitară (acreditată de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice).

citește articolul


Vino și la noi, Doamne! Gabriela Băducu 21.12.2021

„La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul. [...]În lume era și lumea prin El s-a făcut, dar lumea nu L-a cunoscut. Întru ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit.“ – Ioan 1, 1-11

Hăul se adâncește cu fiecare suflare paralizată de frica de contaminare. Pâcla deasă a confuziei se așterne cu multă greutate peste drumul cu privire la care odinioară nu existau ezitări, destinația fiind marcată cât se poate de clar. Betleemul își așteaptă acum gazdele, însă totul s-a schimbat.

citește articolul


În căutarea unui răspunsGabriela Băducu 08.10.2021

Iertată să-mi fie referința la volumul „Din lumea celor care nu cuvântă“, însă îmi este greu să mă abțin, mai ales când rămân frapată de asemănarea izbitoare a fraților noștri cu personajele prozatorului Emil Gârleanu.

Un test căzut cu brio

citește articolul


Viața care ne cuprindeGabriela Băducu 11.05.2021

”Furtuna pregătește cerul senin”

Chiar dacă pentru cei mai mulți pare că ne prăbușim, chiar dacă pentru cei mai mulți pare că acesta este începutul sfârșitului, chiar dacă pentru cei mai mulți pare că viețile noastre s-au schimbat radical și nu în bine, aceasta este oportunitatea de care aveam nevoie pentru a vedea, pentru prima dată totul clar și a fi recunoscători.

citește articolul