”Tinerii refuză să mai fie mobilă în biserică, vor să fie oamenii vii, să respire prin Evanghelie!” (preot Constantin Necula)
S-au scurs deja două ceasuri de când oamenii așteaptă entuziasmați o strângere de mână, câteva rânduri scrise sau poate doar un zâmbet din partea unuia dintre cei mai iubiți români ai tinerilor zilelor noastre. Cu fiecare copil, cu fiecare bătrân ori adolescent, parcă bucuria de a fi printre oamenii și pentru oameni se intensifică și oboseala finalului de zi nu se mai simte. S-ar părea că nu s-a terminat, ci abia acum începe conferința „Biserica și tinerii“, susținută de părintele profesor Constantin Necula, conferință cu care a debutat Festivalul Conștiința, un festin cultural, devenit pentru ploieșteni o tradiție a anotimpului arămiu.
citește articolul
”Îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei care o află!” (Matei 7, 14)
Un alt ciclu s-a încheiat și natura e chemată la raport. Natura deja a trecut la veșminte arămii, semn că pământul și-a dat rodul său, îndeplinindu-și menirea și de această dată. Recolta este strânsă, hambarele sunt pline, iar strugurii mustesc în zdrobitor. Cu alte cuvinte, natura a înțeles și s-a supus Providenței. „Certetat-ai pământul și l-ai adăpat pe el, bogățiile lui le-ai înmulțit. [...] Vei binecuvânta cununa anului bunătății Tale și câmpiile Tale se vor umple de roade grase.“ – Psalmul 64. Din nefericire, nu întreaga creație urmează Creatorului ei, mulți dintre oameni făcând notă discordantă.
citește articolul
- La Valea Uzului, necuratul umblă cu saci menajeri şi lacăte pe poarta cimitirului.
„Trebuie să apărăm şi să cultivăm unitatea de credinţă şi neam, pentru a promova demnitatea poporului român în dialog şi cooperare cu celelalte popoare ale lumii.” – Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în anul Centenarului Statului Național Unitar
citește articolul
”S-ar părea că diavolul este licențiat cu summa cum laude în jurnalism”
Încă de la sfârșitul anului trecut, 2019 se anunța a fi un an plin de evenimente importante, care în mod esențial aveau să-l vizeze pe cetățeanul conștiincios și responsabil. Un an electoral în care, pe măsură ce timpul se scurge, problemele sensibile ale societății românești se acutizează și nevoia politicienilor de a-și atrage simpatia, crește.
citește articolul
„Fericiți cei săraci cu duhul, căci a lor este împărăția cerurilor” – Matei 5, 3
citește articolul