Provocarile zilei

Referendumul pentru familie - mărul discordieiGabriela Băducu 24.09.2018

”De ce ne-ar fi rușine cu tradiția noastră?”

”Se folosesc de valori potrivite mai degrabă secolului trecut,  nu din fidelitate pentru  ideologia partidului, ci doar pentru a atrage oamenii de partea lor, oamenii ignoranți, fără aspirații pentru un viitor mai bun. Nu știu cum altfel să ne distragă atenția de la aspectele cu adevărat importante, așa că ne servesc organizarea unui referendum, cheltuind anapoda banii statului. Este un demers care instigă la ură față de cei care îndrăznesc să fie diferiți. Este vremea ca susținătorii familiei tradiționale să privească lumea printr-un spectru mai larg, să abandoneze ideile arhaice. Cu ce drept se împotrivesc ei fericirii celorlați?” Am citat mai sus numai câteva critici aduse propunerii de modificare a definiției familiei, cuprinsă în articolul 48 din Constituție: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Și toate vociferările pentru revizuirea unei norme care, în cele din urmă, să prescrie normalul: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, [...]”.

citește articolul


În iunie şi Dumnezeu îşi pune cireşe la urechi!Marian Scarlat-Ghițeanu 15.06.2018

Lui Alexandru şi tuturor minunilor neamului nostru!

“Doamne, Doamne, ceresc Tată, / Noi pe Tine Te rugăm: / Luminează-a noastră minte, / Lu­cruri bune să-nvăţăm. // Că Tu eşti Stăpânul lumii / Şi al nostru Tată eşti / Şi pe toate cele bune / Numai Tu le împlineşti! Amin. (...) Eu sunt mic, tu fă-mă mare...” Ei, iubitul meu, şi te-ai făcut şi mare! Iar îngeraşul tău ce ţi l-a dat Dumnezeu este tot cu tine şi va fi mereu, aşa cum voi fi şi eu!

citește articolul


Coroana - scut al României - 10 mai, fără Regele MihaiMarian Scarlat-Ghițeanu 16.05.2018

“Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.” – Regele Mihai cel Devotat

Chiar dacă Regele Mihai şi-a încheiat trecerea printre noi, moştenirea sa spirituală va călăuzi drumul Ţării. Ne vom aminti mereu de gândurile şi de poveţele sale, mai ales când ne va fi greu. Şi, probabil, vom izbucni în lacrimi, aşa cum o facem de fiecare dată când ne amintim că ne-au plecat părinţii. Între 1866 şi 1947, 10 Mai a fost Ziua Naţională a României. Împreună cu Biserica strămoşească şi cu Armata, Coroana Regală a României a făurit o Ţară respectată şi o Naţiune demnă.

citește articolul