Provocarile zilei

Coroana - scut al României - 10 mai, fără Regele MihaiMarian Scarlat-Ghițeanu 16.05.2018

“Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.” – Regele Mihai cel Devotat

Chiar dacă Regele Mihai şi-a încheiat trecerea printre noi, moştenirea sa spirituală va călăuzi drumul Ţării. Ne vom aminti mereu de gândurile şi de poveţele sale, mai ales când ne va fi greu. Şi, probabil, vom izbucni în lacrimi, aşa cum o facem de fiecare dată când ne amintim că ne-au plecat părinţii. Între 1866 şi 1947, 10 Mai a fost Ziua Naţională a României. Împreună cu Biserica strămoşească şi cu Armata, Coroana Regală a României a făurit o Ţară respectată şi o Naţiune demnă.

citește articolul


Maria din BasarabiaMarian Scarlat-Ghițeanu 11.04.2018

Maria Caşu, o tânără inte­lectuală din Basarabia, cu du­blă cetăţenie, moldoveneas­că şi română, a acordat un in­terviu revistei Conştiinţa, în anul Centenarului Unirii şi în preajma aniversării a 100 de ani de la revenirea Basarabi­ei strămoşeşti la Patria-Mamă.

În 2010, Maria a venit în România, la Bucureşti, pen­tru a urma Facultatea de lim­ba şi literatura română din ca­drul Universităţii Bucureşti.

citește articolul


Fiat justitia!Gabriela Băducu 16.02.2018

-         Conform Constituției, România este stat de drept, în care dreptatea reprezintă o valoare supremă.

-         Miza protestelor: menținerea justiției departe de tentaculele otrăvitoare ale puterii politice.

citește articolul


De la Nihil Sine Deo la nihilism și disoluție?Marian Scarlat-Ghițeanu 31.01.2018

Motto: “Cum să poruncească, pe alţii să-ndrume, cel ce nu-i stăpân nici măcar pre sine?” (Ieroschimonahul Daniil Sandu Tudor – “Hrisovul clipelor”, în vol.“Versuri, cugetări, eseuri”, Ed. Basilica, 2017)

De aproape 30 de ani, alua­tul politic românesc se străduie să dospească formule şi forma­ţiuni politice care să încerce să conducă Ţara. Dar nu a apărut nici una care să îl aibă în centru pe Hristos şi Adevărul lui, sin­gurul. Sunt convins că aceasta, lipsa credinţei, este blestemul care îi îngenunchează pe politi­cienii români, indiferent de cu­loare politică sau ierarhie. Grav este că blestemul lor pare să ne îngenuncheze şi pe cei mai mulţi dintre noi. S-au poate ne-a îngenuncheat deja şi nu ne mai putem da seama.

citește articolul


Dumnezeu nu e iluzionist!Vlad Mușat 17.01.2018

Cum să fie Dumnezeu rockstar câtă vreme El este Calea?

Avem nevoie de minuni, într-o lume în care diavolul are emisiuni în “prime time”. Ne dorim ca Dumnezeu să ne dea un semn, să ne trimită un înger, pentru a ieși din întuneric. Minunile se petrec zilnic, noi suntem orbi; sufletul ni l-am transformat în buncăr antiatomic, nu am lăsat lumina să intre, nu L-am primit pe Hristos înăuntru.

citește articolul