Provocarile zilei

De la Nihil Sine Deo la nihilism și disoluție?Marian Scarlat-Ghițeanu 31.01.2018

Motto: “Cum să poruncească, pe alţii să-ndrume, cel ce nu-i stăpân nici măcar pre sine?” (Ieroschimonahul Daniil Sandu Tudor – “Hrisovul clipelor”, în vol.“Versuri, cugetări, eseuri”, Ed. Basilica, 2017)

De aproape 30 de ani, alua­tul politic românesc se străduie să dospească formule şi forma­ţiuni politice care să încerce să conducă Ţara. Dar nu a apărut nici una care să îl aibă în centru pe Hristos şi Adevărul lui, sin­gurul. Sunt convins că aceasta, lipsa credinţei, este blestemul care îi îngenunchează pe politi­cienii români, indiferent de cu­loare politică sau ierarhie. Grav este că blestemul lor pare să ne îngenuncheze şi pe cei mai mulţi dintre noi. S-au poate ne-a îngenuncheat deja şi nu ne mai putem da seama.

citește articolul


Dumnezeu nu e iluzionist!Vlad Mușat 17.01.2018

Cum să fie Dumnezeu rockstar câtă vreme El este Calea?

Avem nevoie de minuni, într-o lume în care diavolul are emisiuni în “prime time”. Ne dorim ca Dumnezeu să ne dea un semn, să ne trimită un înger, pentru a ieși din întuneric. Minunile se petrec zilnic, noi suntem orbi; sufletul ni l-am transformat în buncăr antiatomic, nu am lăsat lumina să intre, nu L-am primit pe Hristos înăuntru.

citește articolul


Bilanț 2017 – anul omagial al mărturisitorilor lui HristosSilviu Alupei 06.12.2017

„Anul comemorativ al apărătorilor ortodoxiei în timpul regimului comunist (2017)” – declarat de Patriarhia BOR și ca an omagial al martirilor și mărturisitorilor pentru Hristos – a dat fiori societății româneşti post decembriste. Dar a generat nelinişte şi chiar panică în lumea ONG-urilor anti-creştine, anti-religioase, anti-româneşti.

Pe ,,tabla de şah’’ a istoriei recente, Patriarhia BOR a mutat, tardiv dar inteligent, cu toţi pionii deodată! Adică Sfântul Sinod şi Patriarhia BOR au dezgropat armata creştină a sfinților din închisori! A martirilor anti-comuniști (jertfiți pentru apărarea ortodoxiei strămoşeşti). A mărturisitorilor pentru Hristos în faţa ighemonilor ,,URSS-NKVD-KGB-PCR-SECU’’. A eroilor creştini (din România sovietizată) care s-au luptat (şi fizic, nu numai spiritual şi religios) cu ,,Fiara roşie de la Moscova” cu Molohul marxist-lenivist al lui Stalin, Dej, Ceauşeşcu, cu Antihristulsecolului XX... Sunt formulări lingvistice (ideologice, teologice, etc) ale epocii cumplite în care aceşti ROMÂNI ADEVĂRAŢI au înfruntat, pe viaţă şi pe moarte, ateismul comunist. Au fost în BISERICA LUPTĂTOARE! Priviţi chipul de sfinţenie al lui Valeriu Gafencu!

citește articolul


"Dacă vreţi preoţi mai buni, naşteţi-i!"Vlad Mușat 24.10.2017

Nu sunt nedus la biserică, dar datoria mea de creștin este să merg la Sfântul Maslu, la Sfânta Liturghie, de fiecare dată când acestea se săvârșesc. De ce nu merg mai des, când am ocazia? Pentru că inventez scuze, sau nu am răbdare, sau îmi găsesc o altă ocupație. Și sunt trist, sunt trist pentru că am ratat încă o întâlnire cu Hristos, n-am aprins lumânări pentru tata, pentru cei decedați din familie, nu m-am rugat pentru mama, pentru cei bolnavi. Vedeți cât de mult am pierdut? Sufletul îmi rătăcește într-o temniță ale cărei gratii sunt construite dintr-un aliaj foarte rezistent, din lene și indiferență.

De ce ne lăsăm manipulaţi?

citește articolul