Provocarile zilei

Comozii de azi, rataţii de mâine Ioana David 12.06.2017

Lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află. (Matei 7, 13)

Devine din ce în ce mai observabil felul în care spiritul se îndobitoceşte tot mai mult pe zi ce trece. Oamenii îl zdrobesc, îl încătușează și-l lasă fără suflare. Profunzimea l-a părăsit pe individ și cu rapiditate a fost înlocuită de mediocritatea în brațele căreia  omul se afundă tot mai tare. Atât de strânsă este legătura, încât ființa umană nu vrea să o rupă și nu-și dorește debarasarea și nici curățarea sufletească de petele ignoranței. De ce nu poate omul să se ridice din propriul noroi existențial? Ce îl împiedică să poată depăși acest stadiu care îl apropie de fiară? Este vorba despre pericolul lumii moderne: comoditatea.

citește articolul


Nebunii acestei lumi Gabriela Băducu 18.05.2017

Suntem nebuni, dar rămânem cu Hristos!

O dimineață mohorâtă de mai. Un autobuz încărcat peste limită, cu oameni mult prea deranjați  că-și împart câteva minute cu niște necunoscuți, se află deja la jumătatea rutei zilnice. Involuntar, sunt martora unei scene care ilustrează perfect declinul generației tinere. Trecând prin dreptul unei biserici, un bătrân, purtând în spate povara anilor ce au trecut, dar cu chipul luminat, își dă jos încet pălăria, făcându-și semnul sfintei cruci. Printre cei care i-au zărit gestul s-au numărat doi tineri care au schițat un zâmbet sarcastic, aruncându-i pasagerului din față priviri batjocoritoare. Prea mult au ajuns să îndure creștinii ortodocși pentru că au curajul să-L urmeze pe Hristos!

citește articolul


Maratonul lui DumnezeuVlad Mușat 10.03.2017

Nu contează pe ce loc te situezi în clasamentul general, atât timp cât participi.

A fi creștin adevărat este o provocare, deloc simplă, un maraton la sfârşitul căruia Dumnezeu decide dacă ai ieșit sau nu învingător. Cu toate acestea El îl așteaptă și pe ultimul maratonist. Nu contează pe ce loc te situezi în clasamentul general, atât timp cât participi.

citește articolul


Ne luați drept proști?Vlad Mușat 01.02.2017

31.01.2017, o zi de neuitat pentru poporul român, ziua-n care au fost “dărâmate” toate monumentele închinate eroilor revoluţiei. Cei care au murit pentru libertatea de exprimare, pentru drepturile cetăţeanului, pentru egalitatea în faţa legii vor să iasă din morminte… Caracatiţa roşie s-a întors şi va sufoca România cu minciuni, legi strâmbe și furtişaguri.

Guvernul Grindeanu, posedat de Liviu Dragnea, prin ministrul Justiției a adoptat mişeleşte proiectele de lege care îi vor scoate basma curată şi le vor permite politicienilor să-şi ia ţara înapoi.

citește articolul


Despre ce modele mai vorbim?… Costin Jacob 11.12.2016

Democraţia ca dementocraţie!…

Formula de mai sus este ironică, dar nu fericită pentru că, nu-i aşa?!, noi, românii credem în demo-craţie (luând ca model SUA, UK după Brexit, Belgia care nu semnează tratate cu Canada sau ceeeeeeee?!…) Am vorbit adesea despre aşa ceva!… Încă un motiv autentic să vorbim despre asta după alegerile din Încă Unitele State ale Americii!… Unite cu cine?!… În niciun caz cu realitatea!…

citește articolul