„Nu este mai bună avuția decât sănătatea trupului.” (Isus Sirah 30, 16)

Sănătatea trupului

Binecuvântările Postului Dr. Roxana Constantinescu 19.01.2023

”Numai cei care își asumă drumul vor ajunge la destinație.”

Ne aflăm în postul Crăciunului, primul post din anul bisericesc cu durata de 40 zile, care ne primenește pentru sărbătoarea Nașterii Domnului. Acest post, specific anotimpului rece, pregătește organismul pentru intrarea în iarnă, ținând cont de încărcătura alimentară specifică sfârșitului de an, respectiv sedentarismului și temperaturilor scăzute care favorizează îmbolnăvirile.

citește articolul


SINDROMUL POSTCOVIDDr. Roxana Constantinescu 28.09.2022

”Prima bogăție este sănătatea”

Pandemia cu virus SARS-CoV2(COVID-19), care încă face victime, a avut un impact major asupra populației și a sistemului medical în ceea ce privește morbiditatea cât și mortalitatea, atât în fază acută cât și după remiterea fazei acute.

citește articolul


SEDENTARISMUL- boala civilizațieiDr. Roxana Constantinescu 11.07.2022

”Sedentarismul a devenit cel mai de temut inamic al omului contemporan.”

Stilul de viață este un factor determinant al stării de sănătate a unei populații. Sedentarismul reprezintă un stil de viață, care constă în perioade prelungite de repaus, frecvent întâlnite atât în rândul adulților care au activitate de birou, comunică predominant electronic și folosesc doar mașina pentru transport, cât și în rândul copiilor care sunt atrași de jocurile și device-urile electronice. Sedentarismul este apanajul țărilor dezvoltate, în care tehnologizarea avansată a proceselor de muncă a determinat înlocuirea muncii fizice cu munca sedentară, de birou. Activitatea fizică reprezintă orice mișcare a corpului care implică mușchii scheletici și care consumă energie. Dintre activitățile care presupun mobilizarea unei singure grupe de mușchi sau mai multe, menționăm: activitățile ocupaționale, activitățile din timpul liber (sport, exerciții și activități recreaționale), școala, activitățile casnice, transport (mers pe jos sau cu bicicleta). Activitatea fizică aerobică este activitatea în care mușchii mari se mișcă ritmic și în mod susținut pe o perioadă de timp. Este o activitate de rezistență care îmbunătățește condiția fizică cardio-respiratorie și este reprezentată de mersul pe jos, alergat, înot, ciclism.

citește articolul


Beneficiile fructelor de mareDr. Roxana Constantinescu 18.05.2022

”Înlocuiți carnea roșie cu pește și fructe de mare!”

Recomandarea cea mai frecventă a medicilor specialiști nutriționiști este aceea de a înlocui carnea roșie cu peștele și fructele de mare, mult mai sănătoase prin conținutul lor, ușor de digerat și, în plus, simplu de preparat.

citește articolul


Antibioticele naturaleDr. Roxana Constantinescu 03.03.2022

”Farmacia lui Dumnezeu are program permanent și este deschisă pentru toată lumea”

În ultimii doi ani, întreaga populație a fost expusă unei terapii excesive de antibiotice, ca urmare a valurilor intermitente de coronavirus, cu toate formele sale mai mult sau mai puțin virulente și contagioase.

citește articolul