Extra muros

Curs de recuperare a fericiriiTeodora Moldovan 02.05.2019

”Oxigen, glicogen, somn, paza hormonilor, concepții de viață creștine” Părintele Arsenie Boca

Demersul nostru, deschis de  cuvintele Părintelui Arsenie, îndrumă înțelegerea și spre trupul omenesc, despre care se cuvine să ne aducem aminte de faptul că este ”templu al Duhului Sfânt” (I Corinteni 6, 19).

citește articolul


Curs de recuperare a sănătății și bunei dispozițiiTeodora Moldovan 04.02.2019

”Oxigen, glicogen, somn, paza hormonilor, concepții de viață creștine” (Părintele Arsenie Boca)

Cuvintele Părintelui au izvorât din iubirea aprinsă a Sfinției sale față de Dumnezeu și oameni, din credință, din rugăciune și, uneori, tăcere. Legătura dintre Părintele Arsenie și neamul nostru românesc ”cel creștinesc și de Hristos iubitor” este pusă în evidență de cuvinte pe care  le-a scris pe un Liturghier de slujbă - rugăciunea din vremea Ceasurilor din sfântul și marele Post: ”Dumnezeule, milostivește-te spre noi și ne binecuvintează, luminează fața Ta peste noi și ne miluiește!”.

citește articolul


Satul românesc adevărat? Doar ici-colo, ca muzeu...Paul Ghițiu 31.01.2019

„Neputinţa neamului românesc de a se realiza pe plan politic şi material l-a închis în sine (faţă de celelalte popoare), dar l-a deschis faţă de Dumnezeu. Durerea şi sărăcia, povara vremurilor grele pe care neamul a pur­tat-o îndelung, au adus la viaţă un tip uman de o mare înălţime spirituală, un om ales, un om simplu şi adânc. Civilizaţia română sătească este întemeiată pe o anume viziune de viaţă, pe un anume stil etnic, care se desprinde din omenia românească. Ţăranul român este creatorul acestei civilizaţii, în care se îmbină permanent utilul cu frumosul, gravul cu subtilul.”

Ernest BERNEA – „Civilizaţia satului românesc”

citește articolul