Extra muros

Nu vă mai folosiți de Hristos!Vlad Mușat 21.12.2020

”Să te folosești de Ortodoxie și în același timp să promovezi ura față de aproapele tău, înseamnă că te afli la ani lumină de Hristos.”

Mulți nu vor fi de acord cu acest articol, dar nu pot să nu scriu despre un pericol care ne pândește, un partid de extremă dreapta. La fel de periculos precum unul de extremă stânga.

citește articolul


Al doilea val Vlad Mușat 26.10.2020

Mai sunt două luni și jumătate din anul 2020 și, după câte am constatat împreună, nu a fost un an foarte bun. Am fost obligați să stăm izolați, nu am avut voie să mergem la cinema, restaurant, bibliotecă și, o mare durere pentru creștini, nu am avut voie să participăm la slujbele săvârșite în biserică. Nu am să discut despre nicio teorie a conspirației, nu e nici locul, nici momentul, am să încerc să vă expun punctul meu de vedere.

Distanțarea și aproapele

citește articolul


Apocalipsa neiubirii – pecetluirea persoaneiMarian Scarlat-Ghițeanu 25.08.2020

“Nimic nu arată mai bine vrednicia unui stăpân decât dragostea și grija față de supușii săi. Aceasta este trăsătura caracteristică a stăpânilor buni. Dacă stăpânul îl iubește pe supusul său, toate problemele se rezolvă și peste toate domnesc liniștea și ordinea.”

- Sfântul Ioan Gură de Aur – “Cuvinte de folos și povețe”

citește articolul