„Războinicii încercaţi se avântă peste ziduri!” (Ioil 2, 7)

Extra muros

Operațiune specială de răstignire a lui HristosVlad Mușat 20.04.2022

Pe toți ne-a afectat invadarea Ucrainei de către Rusia. Sau așa ar fi normal, să trezească în noi un sentiment de neputință amestecată cu durere. Nu ai cum să fii putinist! Asta înseamnă că orice cuvânt rostit vreodată de Hristos a trecut pe lângă inima ta. Gândește-te că au murit oameni nevinovați, copii, bătrâni, femei, animale. Suflete nevinovate au fost mutilate de un nebun care vrea să radă un popor de pe fața pământului.

De unde atâta răutate?

citește articolul


Greșelile trecutuluiVlad Mușat 21.02.2022

Mulți spun că istoria se repetă și se pare că au dreptate. Am scris acum ceva timp un articol, “Sfinții Închisorilor”, în care am pomenit câteva nume, printre care și pe cel al străbunicului meu. Ce nu am știut la acea vreme este că o parte dintre cei menționați, nu și străbunicul meu, au fost considerați antisemiți (Mircea Vulcănescu a fost, publicistsociolog și politician român de dreapta cu puternice idei antisemite, condamnat în 1946 de un tribunal din România pentru crime de război. A făcut parte din Guvernul Ion Antonescu ca subsecretar de stat în Ministerul de Finanțe) . Îmi cer iertare dacă, povestind despre modul cum a murit Mircea Vulcănescu, am deranjat pe cineva!

Să nu uităm ororile istoriei

citește articolul


Despre iubirea necondiționatăVlad Mușat 17.12.2021

Mulți oameni singuri au nevoie de alinare și sunt convins că un animal de companie le-ar da aripi. Există atâtea adăposturi de unde pot fi salvate necuvântătoare și tare mi-arplăcea să știu că, datorită acestui articol, măcar un suflet va fi ajutat.

Sfântul protector al animalelor

citește articolul


Când Dumnezeu se uită la fotbalVlad Mușat 11.08.2021

Desigur, acesta nu este un articol în care vom vorbi doar despre fotbal, ci și despre deja câștigătoarea competiției, așa cum titrau ziarele internaționale: echipa medicală a Danemarcei care i-a salvat viața jucătorului Christian Eriksen.

Cei care au urmărit Campionatul European de fotbal, au asistat sâmbătă, 12 iunie, la un moment extrem de emoționant. Brusc, inima lui Eriksen a încetat să mai bată. Kjaer, căpitanul Danemarcei, a demonstrate ce înseamnă să fii un adevărat lider și i-a acordat primul ajutor colegului său, care în campionatul Italiei îi este adversar, în special în Derby della Madonnina. În timp ce medicii își făceau treaba exemplar, Kjaer a creat repede un "scut uman", scut care îi apăra (în special) pe cei din familia Eriksen. Căpitanul Danemarcei știe că fotbalul se joacă și în afara ierbii, știe că miliardele de dolari vin din publicitate și, uneori, din imagini care ne pot afecta emotional (​"Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!”). Apoi, Kjaer s-a dus să o consolezepe soția lui Eriksen, șocată de situația din teren. Din fericire, așa cum declara antrenorul Jose Mourinho: „Dumnezeu s-a uitat la fotbal.” Danezii ne-au demonstrate ce înseamnă solidaritatea, curajul și ne-au făcut pe noi, suporterii acestui sport, să ne declarăm fanii lor până în ultimul meci disputant. Faptul că talentatul jucător se află în afara oricărui pericol reprezintă un miracol.

citește articolul