„Războinicii încercaţi se avântă peste ziduri!” (Ioil 2, 7)

Extra muros

Ce apostol alegem să fim?Vlad Mușat 29.04.2021

Se apropie Învierea Domnului și se amestecă sentimentele de tristețe, dacă ne gândim la patimi, cu cele de bucurie și speranță, dacă ne raportăm la Învierea Mântuitorului. Anul acesta pare că intrăm pe un făgaș normal. Sperăm ca prin respectarea regulilor și vaccinare (cine are recomandarea medicului, nu intru în detalii)  să scăpăm de acest dușman nevăzut care a intrat în viețile noastre. Să înălțăm o rugăciune pentru cei care nu mai sunt printre noi și să Îi mulțumim Celui de Sus că ne-a ferit de necazuri.

M-am gândit la un lucru în aceste zile, și anume  că Iisus Își poate găsi un apostol în fiecare dintre noi. Cred că fiecare are câteva trăsături comune cu cei care i-au urmat Fiului lui Dumnezeu. Fiecare apostol a avut marea lui importanță în istorie, dar îi vom pomeni pe cei mai prezenți în textele Evangheliei.

citește articolul


Nu vă mai folosiți de Hristos!Vlad Mușat 21.12.2020

”Să te folosești de Ortodoxie și în același timp să promovezi ura față de aproapele tău, înseamnă că te afli la ani lumină de Hristos.”

Mulți nu vor fi de acord cu acest articol, dar nu pot să nu scriu despre un pericol care ne pândește, un partid de extremă dreapta. La fel de periculos precum unul de extremă stânga.

citește articolul


Al doilea val Vlad Mușat 26.10.2020

Mai sunt două luni și jumătate din anul 2020 și, după câte am constatat împreună, nu a fost un an foarte bun. Am fost obligați să stăm izolați, nu am avut voie să mergem la cinema, restaurant, bibliotecă și, o mare durere pentru creștini, nu am avut voie să participăm la slujbele săvârșite în biserică. Nu am să discut despre nicio teorie a conspirației, nu e nici locul, nici momentul, am să încerc să vă expun punctul meu de vedere.

Distanțarea și aproapele

citește articolul


Apocalipsa neiubirii – pecetluirea persoaneiMarian Scarlat-Ghițeanu 25.08.2020

“Nimic nu arată mai bine vrednicia unui stăpân decât dragostea și grija față de supușii săi. Aceasta este trăsătura caracteristică a stăpânilor buni. Dacă stăpânul îl iubește pe supusul său, toate problemele se rezolvă și peste toate domnesc liniștea și ordinea.”

- Sfântul Ioan Gură de Aur – “Cuvinte de folos și povețe”

citește articolul