Ereziarhul Arie se întoarce cu turban şi papuci.
Sărbătoarea Epifaniei Maicii Domnului, la începutul lunii ianuarie, a oferit enoriaşilor unei catedrale din Glasgow un serviciu religios neaşteptat. Clerici aparţinători bisericii episcopale a Scoţiei au reuşit performanţa inedită a unei slujbe creştine în care s-au citit… sure din Coran referitoare la naşterea lui Iisus din Maria.
citește articolul
Imaginile unei Românii sătule de minciuni, a unei Românii unite fac înconjurul lumii. Mulțimile au acum o singură voce, a dezgustului și în același timp a determinării... O voce puternică, care răsună până dincolo de hotare și care de data asta nu mai poate fi înăbușită!
Conflict între generații?
citește articolul
Traficul auto ucide, zămisleşte nevrotici, alienează. Societatea este indiscutabil dependentă de traficul auto şi această dependenţă constrânge persoana umană pe de o parte la detenţie, pe de alta la un fel de sclavie. Iar detenţia şi sclavia sunt, după părerea celor mai mulţi teologi, mărci ale societăţii apocaliptice.
Eroul zilelor noastre
citește articolul
Deoarece omul secular exclude spiritualul, rămâne doar cu setea.
Omul secular nu suportă vecinătăţi. Are nevoie de mult spaţiu; spaţiu care să fie, tot, al lui. Dar vorba spaţiu nu se referă la lărgimi, la contemplaţia lumii, la dorul de orizonturi noi, ci la acumulări materiale.
citește articolul
Tipul secular preţuieşte tocmai ceea ce tipul creştin dezavuează.
Societăţile statornice şi închegate material şi spiritual produc, de obicei şi la un moment dat, tipuri umane specifice. Anton Dumitriu observă în prefaţa cărţii sale Homo universalis (Ed. Eminescu, Bucureşti, 1990, p. 7 şi urm.) că, de la Răsărit la Apus, marile civilizații au zămislit anumite personaje, reale sau fictive, care transpun în viaţa trăită concepţia respectivelor civilizaţii despre lume şi viaţă.
citește articolul