Nevoia socio-politică de morală creştinăSilviu Alupei 10.12.2018

■ Juristul ing. Virgil Gabriel Păun, revoluţionar anticomunist în decem­brie 1989, este unul dintre fondatorii democraţiei creştine în România în 1990. Ca preşedinte al Fundaţiei „RE­DAREA ISTORIEI”, creştin-democratul Virgil Gabriel Păun a rămas singura voce anticomunistă care continuă să le strige în faţă românilor că în absenţa lustraţiei România va rămâne victima RESTAURAŢIEI cadrelor PCR şi ale fos­tei Securităţi.

■ Diagnosticul pus societăţii civile în 2009, deci după două decenii de post-comunism, ne permite azi, la ceas de Centenar, să vizualizăm rădăcinile de­zastrului moral, biologic, social şi eco­nomic (în plus de catastrofa politică) în care se zbate România.

citește articolul


România unită, anti-România, pseudo-România! Ce va urma?Silviu Alupei 07.12.2018

■ Astăzi, când ne prefacem că sărbătorim Centenarul, nu este român adevărat pe fața pământului care să nu se plângă, să nu-și strige disperarea atunci când se gândește la nenorocirea prezentului și la incertitudinea viitorului scumpei noastre Patrii, România.

■ Cele aproape trei decenii de post-comunism pun în lumină validitatea ana­lizelor și confirmarea avertizărilor publicate între 2000-2004 de inegalabilul gânditor politic creștin-democrat ION VARLAM (fost deținut politic, membru marcant al Diasporei românești din Paris, fost președinte al Uniunii Mondiale a Românilor Liberi).

citește articolul


Mesaj de Centenar pentru tineriIoana-Corina Pădure 06.12.2018

■ Tânărul de azi se zbate între două lumi. Să fie pierdut în griji și desfătări lumești. Sau să fie parte din oastea lui Hristos, luptătoare pentru mântuirea sufletului și salvarea Neamului nostru creștin.

■ Care modele sunt cele adevărate? Cele din lumea mondenă sau cele din Creștinismul bimilenar? Întrebările sunt, bineînțeles, retorice. Știm că se dorește de la cel mai înalt nivel o dez­armare sufletească a tinerilor români și o anulare a existenței lui Dumnezeu.

citește articolul


La 100 de ani: Ce-am avut şi ce-am pierdut?Marian Scarlat-Ghițeanu 05.12.2018

“Ferdinand a fost adoptat de Româ­nia şi s-a comportat ca un adevărat fiu al ei. Printre români, au fost unii care au colaborat cu ocupantul german în primul război mondial, în timp ce Ferdinand căuta împreună cu cei mai buni români drumul spre Unire.” – Regele Mihai cel Devotat

Cu o privire foarte largă asu­pra veacului de Unire pe care îl sărbătorim – timid, discret, cu un sentiment inexplicabil de jenă, parcă, ve­dem că în 1916, înţelepţii Ţării, cu regele Ferdinand în frunte, au decis ieşirea din neutralitate şi intrarea în război alături de Antantă – Franţa, Anglia (şi Rusia), con­tra alianţei Puterilor Centrale, formată din Germania şi Austro-Ungaria, pentru România Mare. Este de menţionat rolul special pe care l-au avut Statele Unite ale Americii în primul război mondial, în general, şi în sprijinirea năzuinţelor românilor pentru Reîntregire, în mod special.

citește articolul

A apărut nr. 222-228 martie - septembrie 2024

Din sumar:

Cele mai bune roade - pr. dr. Claudiu Băzăvan

Nimic nou sub soare - pr. Eduard Ioan Rădună

Lumea nu ne va opri din drum - Gabriela Băducu

Atentat asupra Cinei - pr. prof. dr. docent Mihai Valică

Doar adevărul ne face liberi! - Pr. prof. dr. docent Mihai Valică

Tentația reprezentării simbolice a Învierii  -Nicușor Nacu

Destinații coolturale - Dr.phil. Cătălina Ene Onea

Drag mi-e jocul românescu - pr. Eduard Ioan Rădună

Lumină în ceața toamnei - Carmen Elena Toader

Labirintul timpului regăsit - Sabina Ene

Cât a mai rămas din chipul Mariei? - Constantin St. Dogaru

Servit cu îngeri sau demoni

„Sângele vorbește” - Dr. Roxana Constantinescu

Un loc de cinste în ceruri

Dovlecel cu carne de vițel - Marian Paraschiv

PARTENERI