Să-i înţelegem, să-i acceptăm, să-i ajutăm!
A fi părintele unui copil cu dizabilităţi înseamnă a-ţi asuma o cruce grea şi pe termen nelimitat. Uneori este nevoie să te lupţi pentru drepturile copilului tău într-o societate care nu pare să înţeleagă şi să accepte suferinţa unei făpturi nevinovate.
citește articolul
Concertul corurilor parohiale din Ploiești
Ploieştenii care au ajuns aseară la Filarmonica Paul Constantinescu au avut parte de un strălucit spectacol de muzică şi rugăciune. Concertul Corurilor Parohiale din Ploieşti a prilejuit întâlnirea cu cele mai talentate coruri creştin ortodoxe: Corul Parohiei Sfânta Vineri, dirijor preot Bogdan Grigorescu, corul parohiei Înălțarea Domnului, dirijor profesor Ovidiu Badea, corul parohiei Maica Precista, dirijor Anca Constantin, corul parohiei Sfinții Împărați, dirijor profesor Maria Șoșoi și grupul bărbătesc Axios al parohiei Înălțarea Domnului, dirijor ing. Florin Petrescu. În prezența unei săli pline şi entuziaste au fost prezentate cu talent și emoție piese din repertoriul clasic coral aparținând celor mai cunoscuți compozitori români (Nicolae Lungu, Gheorghe Cucu, Paul Constantinescu), dar și din repertoriul internațional. Au prezentat cei doi părinți protoierei, Mihaiță Stroe (Ploiești Sud) și Adrian Matei (Ploiești Nord). Evenimentul, devenit deja o tradiție anuală, a avut loc la initiativa părintelui Claudiu Băzăvan și a fost sprijinit cu generozitate de părintele Cristian Prușan, parohul parohiei Tătărani din județul Prahova. La final, în aplauzele audienței, au fost oferite diplome din partea organizatorilor pentru modul exemplar în care artiștii implicați cultivă mișcarea corală ortodoxă din Ploiești. După cum spunea unul dintre dirijori, Dl. Florin Petrescu, toţi cei implicaţi au încercat (și cu siguranță au reușit) să aducă în suflete LUMINĂ. Avem credința că acest proiect va continua și se va extinde în anii următori.
citește articolul
Miros de pucioasă sau zâmbet de heruvimi?
A fi profesor înseamnă a avea în nări miros de pucioasă iar în urechi cântec de heruvimi.
citește articolul
O oră de religie deschisă dedicată victimelor incendiului din Colectiv a avut loc vineri, 29 octombrie, la Şcoala Gimnazială Maica Domnului din Bucureşti, la eveniment participând şi una dintre victime, Liviu Popescu, fost elev al instituţiei. "Îmi doresc din tot sufletul ca noi, ca societate, să fi învăţat ceva după Colectiv. Mă tem că lucrurile care s-au schimbat au fost doar de suprafaţă. Mai avem nevoie de foarte multe până să ajungem la o normalitate. S-a schimbat, într-adevăr, un guvern, oamenii încearcă să facă tot ce pot, deşi sunt blamaţi, timpul este foarte scurt pentru ei. Şi în spitale s-au modificat lucruri, dar nu cred că atât cât trebuie. Mai avem mult de lucrat", a declarat tânărul. Acesta a povestit cum a fost viaţa lui în cele opt luni de recuperare şi spune că urmează alte operaţii chirurgicale, având în continuare complicaţii din cauza arsurilor. Elevii i-au oferit tânărului flori şi o icoană pictată de unul dintre ei. "Încercăm să urmăm exemplul vostru şi al oamenilor curajoşi. Încercăm făcând fapte bune. Îţi dedicăm ultima noastră expoziţie de icoane(...) sunt zugrăvite de copii care vin la biserica noastră şi la şcoala dumneavoastră deopotrivă. Liviu, îi mulţumim lui Dumnezeu că eşti alături de noi aici şi nu în altă parte, alături de îngeri.", a declarat preotul Bogdan Teleanu de la biserica Sfântul Pantelimon. Ora de religie a fost organizată cu prilejul împlinirii unui an de la tragedia din clubul Colectiv, în care şi-au pierdut viaţa 64 de persoane. (mediafax.ro)
citește articolul