”De ce ne-ar fi rușine cu tradiția noastră?”
”Se folosesc de valori potrivite mai degrabă secolului trecut, nu din fidelitate pentru ideologia partidului, ci doar pentru a atrage oamenii de partea lor, oamenii ignoranți, fără aspirații pentru un viitor mai bun. Nu știu cum altfel să ne distragă atenția de la aspectele cu adevărat importante, așa că ne servesc organizarea unui referendum, cheltuind anapoda banii statului. Este un demers care instigă la ură față de cei care îndrăznesc să fie diferiți. Este vremea ca susținătorii familiei tradiționale să privească lumea printr-un spectru mai larg, să abandoneze ideile arhaice. Cu ce drept se împotrivesc ei fericirii celorlați?” Am citat mai sus numai câteva critici aduse propunerii de modificare a definiției familiei, cuprinsă în articolul 48 din Constituție: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Și toate vociferările pentru revizuirea unei norme care, în cele din urmă, să prescrie normalul: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, [...]”.
citește articolul
“Nu suntem şi nu am fost la remorca niciunui partid!” (Coaliția pentru Familie)
Inițiativa de schimbare a articolului 48 din Constituția României (”familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie…” în loc de ”…între soți”) a inflamat spiritele și a încins mass-media și rețelele de socializare. Pretinșii ”formatori de opinie” și numeroșii postaci cu carte puțină și răutate multă au scornit tot felul de nerozii și invective la adresa inițiatorilor, giranților și susținătorilor. Cea mai invocată și cea mai perfidă intoxicare este presupusa cârdășie dintre PSD și BOR. Câteva precizări pe seama acestui subiect:
citește articolul
Ingrediente (pentru 4 pers): 4 cotlete, sare, piper negru măcinat, făină, ulei pentru prăjit, 24 măsline negre fără sâmburi, 4 linguri busuioc proaspăt tocat.
Pentru sos: 2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă verde tocată mărunt, 4 căței de usturoi pisați, 800 g. de roșii decojite din conservă cu zeamă cu tot, 2 linguri bulion, 6 frunzulițe de busuioc sau salvie tocate mărunt, sare, piper negru măcinat.
citește articolul
Cum scopul vieții creștinului este sfințenia, iar educația, potrivit Sfântului Ioan Hrisostom, este „cuminecătura sfințeniei”, se înțelege câtă responsabilitate au părinții în formarea și instruirea copiilor. Educația începe în pântecele mamei, căci embrionul primește stimulii celei însărcinate și aceasta determină într-o mare măsură starea sa emoțională, sufletească. Ne propunem să ne apropiem cu mai multă atenție asupra acestei influențe care poate marca pe viață atitudinea, comportamentul copilului și al tânărului de mai târziu.
Micuțul ”vorbește” încă din pântece!
citește articolul