Pui franțuzesc cu ciuperciMarian Paraschiv 31.05.2017
Ingrediente:
-pui 1000 g;
Ingrediente:
-pui 1000 g;
Nu mă trezisem
deși târziul mă chema.
Sau despre aliaţii sănătăţii şi frumuseţii
Radicalii liberii sunt molecule toxice care se formează atunci când o persoană este stresată din cauza poluării mediului înconjurător, a pesticidelor, a radiaţiilor, a fumatului. Atunci când radicalii liberi atacă, ei nu ucid doar celulele pentru a dobândi molecula lipsă, ci pot deteriora ADN-ul, ceea ce poate conduce la apariţia anumitor afecţiuni degenerative de tipul Boala Parkinson, degenerescenţa maculară, cataracta, artroza. Radicalii liberi stau la originea unor boli grave precum cancerul, dar şi la îmbătrânirea prematură a organismului, a tegumentelor. În ceea ce priveşte pielea, radicalii liberi reduc elasticitatea, rezistenţa, supleţea ei, conducând la apariţia ridurilor şi nu numai. Atunci când moleculele de oxigen sunt implicate în reacţii chimice pierd de obicei un electron din electronii lor. La rândul lor, aceste molecule, care sunt numite radicali liberi, vor căuta electroni de la moleculele din apropiere. Astfel se va porni o reacţie în lanţ.
Cele mai bune roade - pr. dr. Claudiu Băzăvan
Nimic nou sub soare - pr. Eduard Ioan Rădună
Lumea nu ne va opri din drum - Gabriela Băducu
Atentat asupra Cinei - pr. prof. dr. docent Mihai Valică
Doar adevărul ne face liberi! - Pr. prof. dr. docent Mihai Valică
Tentația reprezentării simbolice a Învierii -Nicușor Nacu
Destinații coolturale - Dr.phil. Cătălina Ene Onea
Drag mi-e jocul românescu - pr. Eduard Ioan Rădună
Lumină în ceața toamnei - Carmen Elena Toader
Labirintul timpului regăsit - Sabina Ene
Cât a mai rămas din chipul Mariei? - Constantin St. Dogaru
Servit cu îngeri sau demoni
„Sângele vorbește” - Dr. Roxana Constantinescu
Un loc de cinste în ceruri
Dovlecel cu carne de vițel - Marian Paraschiv