Anul 2022 a fost declarat de BOR drept „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”.
În acest context bisericesc național, revista Conștiința reproduce un fragment din textul publicat de ÎPS Ioachim Giosanu, ca preambul la „Calendarul ortodox 2022”, editat de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.
citește articolul
Primăvara este răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunile noastre.
citește articolul
Pe toți ne-a afectat invadarea Ucrainei de către Rusia. Sau așa ar fi normal, să trezească în noi un sentiment de neputință amestecată cu durere. Nu ai cum să fii putinist! Asta înseamnă că orice cuvânt rostit vreodată de Hristos a trecut pe lângă inima ta. Gândește-te că au murit oameni nevinovați, copii, bătrâni, femei, animale. Suflete nevinovate au fost mutilate de un nebun care vrea să radă un popor de pe fața pământului.
De unde atâta răutate?
citește articolul
„Frumusețea este darul lui Dumnezeu“ (Aristotel)
„Frumusețea e în ochii privitorului“, spune un vechi proverb german, ceea ce în echivalență românească populară ar putea fi tradus prin „nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie“. O atitudine subiectivă, deci, o impresie, o părere, o interpretare personală, variind de la privitor la privitor, în funcție de o mulțime de factori, printre care și background-ul personal al fiecăruia, cam așa ar fi de înțeles frumusețea, am putea gândi. Frumusețea poate fi comentată, însă, și la nivel obiectiv, existând numeroase studii și cercetări științifice despre cum poate fi definit conceptul de frumusețe, respectiv conceptul frumosului ca o categorie estetică.
citește articolul