”Ori de câte ori vin bezne peste om, Dumnezeu îi vine în ajutor”.
“Calm şi blajin, deschis la suflet, de o linişte plină de evlavie pe care nimeni nu i-o putea clătina, puţin la trup, meditativ, aşa era Părintele Adrian Făgeţeanu, monahul de la Mănăstirea Putna, Ciorogârla sau Mănăstirea Antim Ivireanul. Obrajii supţi, de o paloare discretă, sugerau sublima taină a unei frumuseţi interioare deosebite… O certitudine stăpâneşte de atunci inima mea: ori de câte ori vin bezne peste om, Dumnezeu îi vine în ajutor. Părintele Adrian a fost un trimis scump. Din multa bogăţie a inimii sale şi din marea lui înţelepciune m-am înaripat cu noi puteri sufleteşti pentru bătălii viitoare.” Așa îl descria Petre Baciu în volumul Răstigniri ascunse.
citește articolul
Indiferent de gesturile ei, Biserica agresează prin simpla prezență pe cei care nu au de-a face cu ea.
Propovăduitorii atei ai unui umanism indefinit și agresiv indică spațiului teologic, prin intermediul glasului lipsit de identitate al vocilor care nu exprimă propriile idei, cam care ar trebui să fie atitudinea Bisericii. Atunci când Biserica vine cu inițiative coerente cu mesajul ei, dar care nu corespund dezideratelor acestui spațiu ideologic, tot aceștia, prin vocea mulțimii, vor fi primii care vor afirma că Biserica invadează inoportun neutralitatea morală și religioasă a spațiului public. Indiferent de gesturile ei, Biserica agresează prin simpla prezență pe cei care nu au de-a face cu ea. Într-o societate în care existența se construiește prin libertatea fiecăruia de a exista așa cum crede de cuviință, fără a impune opțiunea sa celuilalt, dacă Biserica își expune opțiunea existențială, în numele libertății ei de conștiință, această libertate este agresată.
citește articolul
”Lumea întreagă e o frază în curs de rostire, o ordine care tocmai se formulează”. (Fericitul Augustin)
citește articolul
Program circuit Alba Iulia 2017 (2 zile, 1 noapte)
Detalii excursie:Pret:• 250 lei/persoana – transport, cazare & mic dejun
Durata: 2 zile/1 noapte
Loc de desfasurare: Alba Iulia
1 decembrie la Alba IuliaLa 14 decembrie 1918, în faţa delegaţiei transilvănene care prezentase regelui Ferdinand I Actul Unirii, I.C. Brătianu afirma: „Vă aşteptăm de 1 000 de ani şi aţi venit ca să nu ne mai despărţim niciodată!”. Marea Unire din 1918 rămâne pagina cea mai luminoasă a istoriei româneşti. Nu oamenii politici, nici guvernul, nici un anumit partid, nici armata, ci întreaga naţiune a participat la realizarea visului românilor de pretutindeni şi dintotdeauna.Vă propunem să retrăim împreună atmosfera Marii Uniri chiar în cetatea Alba Iulia şi să redescoperim laolaltă bucuria şi demnitatea de a fi români. Ne veţi îngădui să nu divulgăm surprizele pe care vi le-am pregătit!ProgramJoi, 30 noiembrie08.00-Plecare din Ploiesti/Bucuresti. Sibiu. Tur pietonal & Targul de Craciun. Cazare in Sibiu la pensiune/hotel(3*).Vineri, 1 decembrieMic dejun; Deplasare spre Alba Iulia si participare la evenimentele prilejuite de Ziua Națională a României: paradă militară - Bd. 1 Decembrie 1918, vizită la Catedrala Încoronării, depunerea de coroane la statuia lui Mihai Viteazul, primirea Soliilor din Cetăţile de scaun şi sosirea Ştafetelor militare, Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii(opţional); timp liber pentru participarea la acţiunile organizate de autorităţile locale(spectacol de muzică populară, târgul meşteşugarilor).Intoarcere in Ploiesti/ Bucuresti.
citește articolul