Program circuit Alba Iulia 2017 (2 zile, 1 noapte)
Detalii excursie:Pret:• 250 lei/persoana – transport, cazare & mic dejun
Durata: 2 zile/1 noapte
Loc de desfasurare: Alba Iulia
1 decembrie la Alba IuliaLa 14 decembrie 1918, în faţa delegaţiei transilvănene care prezentase regelui Ferdinand I Actul Unirii, I.C. Brătianu afirma: „Vă aşteptăm de 1 000 de ani şi aţi venit ca să nu ne mai despărţim niciodată!”. Marea Unire din 1918 rămâne pagina cea mai luminoasă a istoriei româneşti. Nu oamenii politici, nici guvernul, nici un anumit partid, nici armata, ci întreaga naţiune a participat la realizarea visului românilor de pretutindeni şi dintotdeauna.Vă propunem să retrăim împreună atmosfera Marii Uniri chiar în cetatea Alba Iulia şi să redescoperim laolaltă bucuria şi demnitatea de a fi români. Ne veţi îngădui să nu divulgăm surprizele pe care vi le-am pregătit!ProgramJoi, 30 noiembrie08.00-Plecare din Ploiesti/Bucuresti. Sibiu. Tur pietonal & Targul de Craciun. Cazare in Sibiu la pensiune/hotel(3*).Vineri, 1 decembrieMic dejun; Deplasare spre Alba Iulia si participare la evenimentele prilejuite de Ziua Națională a României: paradă militară - Bd. 1 Decembrie 1918, vizită la Catedrala Încoronării, depunerea de coroane la statuia lui Mihai Viteazul, primirea Soliilor din Cetăţile de scaun şi sosirea Ştafetelor militare, Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii(opţional); timp liber pentru participarea la acţiunile organizate de autorităţile locale(spectacol de muzică populară, târgul meşteşugarilor).Intoarcere in Ploiesti/ Bucuresti.
citește articolul
„Fără cultură nu poate să existe democrație” (Emil Constantinescu)
„Politica poate demoniza, cultura poate umaniza” – pe fundamental acestei zicale a luat naștere la New York, în anul 1999, Institutul de Diplomație Culturală, ICD, primul program de diplomație culturală din lume. Iar această zicală rămâne relevantă și astăzi, aproape 20 de ani mai târziu, într-o lume aflată într-o situație (politică) tulbure, la risc de fragmentare, atenționează fondatorul ICD, Mark Donfried, evidențiind rolul important care îi revine în prezent diplomației culturale, între timp chiar materie de studiu la nivel universitar.
citește articolul
Dialog între Tudor Petcu și Győrfi Mózes
Győrfi Mózes, etnic magiar născut la Târgu Mureş, a cunoscut Ortodoxia datorită părintelui Arsenie Boca.
citește articolul
Începând de duminică, 15 octombrie, până sâmbătă, 21 octombrie, clopotele din Grecia sună a jale, timp de trei minute, zilnic, la ora 12, în semn de protest faţă de o nouă lege privind schimbarea de sex. De asemenea, au fost afişate mesaje de protest pe bannere expuse în puncte centrale ale Aegio şi o rezoluție de protest a fost transmisă Președintelui Republicii. In rezolutie, Mitropolitul Ambrosios de Kalavrita caracterizeaza proiectul de lege ca fiind "anti-creștin și anti-elen", vorbind despre o legislație inutilă și solicitând retragerea imediată a legii prin care schimbarea sexului unei persoane se va putea face, printr-o simplă cerere, deja la de vârsta de 15 ani. Mesajul sustine, de asemenea, că noua lege "duce la păcatul abominabil al homosexualității", numind totul o tragedie anti-creștină și biologică. Rezolutia vine cu argumente susţinute de Asociația Psihiatrilor Copiilor şi Adolescenților, potrivit căreia chiar şi legile ţării recunosc că minorul sub 18 ani nu are încă maturitatea prin care să poată decide ca adult, neputând să răspundă penal pentru faptele sale. "Facem apel la toți politicienii țării noastre să anuleze această lege." - se mai arată în comunicatul Mitropoliei, care îi cheamă pe părinţi să coopereze cu Biserica, în păstrarea eticii și a respectului persoanei umane "în măsura la care Dumnezeu a creat-o". "Nu avem dreptul la autodeterminare sexuală, pentru că este un act de egoism și este o negare a Dumnezeului nostru", se arată în textul rezoluţiei. (lonews.ro)